Stereo-headset voor gesprekken en muziek

0
31

 

Praktijk
Plantronics gaat er prat op dat je naadloos kan switchen tussen telefoongesprekken en muziek. Om dat te testen beginnen we met het afspelen van muziek op onze Nokia 6300. In eerste instantie klinkt het geluid veel te ‘plat’. Het lijkt wel tienmaal door een ruisfilter gehaald te zijn. We zoeken dus naar de oorzaak hiervan. Aan onze mobiele telefoon ligt het niet, want hiermee hebben we al verschillende andere Bluetooth audio-producten met succes getest. Dan gaan we op zoek bij de headset zelf. We merken algauw dat het volume op de headset redelijk hoog staat. Wanneer we dit volume lager zetten en het volume op onze Nokia 6300 hoger zetten, hebben we een betere muziekweergave. Het volume op de headset volledig open zetten veroorzaakte het platte geluid.

Overschakelen
We willen nu proberen of we opgebeld kunnen worden terwijl we muziek aan het luisteren zijn en daarna terug overschakelen op muziekweergave. In de praktijk blijkt dit inderdaad zeer vlot te werken. Nadat we hebben opgehangen via het knopje op de headset, krijgen we onmiddellijk weer muziek te horen. Het geluid bij de gesprekken is overigens zeer helder en goed verstaanbaar.
Even luisteren naar iemand die je iets probeert te vertellen? Geen probleem! Dankzij een druk op het mute-knopje is het onmiddellijk stil. Het lampje op de headset geeft de status weer van het toestel.

Bereik
Het bereik van de Plantronics Voyager 855 headset blijkt prima. We kunnen zonder enige storing tot tien meter afstand nemen van ons gsm-toestel. Wel is ons enkele keren opgevallen dat het geluid even wegviel en dat terwijl we vlak naast ons gsm-toestel zaten. Waar dat aan kan liggen is ons helaas onduidelijk.

1
2
3
Vorig artikelUltradunne lcd-tv met elegant design
Volgend artikelGecentraliseerd beheer van digitaal dicteren