Muziek uit het stopcontact

0
189

via de modernste techniek het stroom- en datanetwerk elkaar niet storen. De overgedragen informatie is bovendien met een wachtwoord gecodeerd.

Kwaliteit
De dLAN-adapter die op de pc is aangesloten zet de digitale muziek om in cd-kwaliteit (16 bit, 44,1 KHz stereo) en draagt die dan over naar de andere adapter. Via een speciale geluidskaart-driver wordt de audioweergave van je pc omgeleid. Individuele instellingen aan je favoriete muziekspeler zijn dus niet nodig. Iedere toepassing waarmee je muziek kan beluisteren op de ingebouwde geluidskaart van je computer, kan overweg met de dLAN-adapter.

De praktijk
Wij gebruikten een standaard Windows-pc zonder bijzondere eigenschappen. Ook gebruikten we een reguliere versterker met een audio-in aansluiting via cinchstekkers.
Om de Devolo Audio Extender Starter Kit te gebruiken, moet je eerst de adapter voor de pc aansluiten. Je kan kiezen tussen de netwerkaansluiting van je pc of de usb-aansluiting. Wij kozen voor de usb-aansluiting omdat dit de eenvoudigste manier is om het toestel te gebruiken.
Na het inpluggen van de usb-kabel steken we de stekker in het stopcontact. Windows XP start onmiddellijk met de installatie van de drivers. Vanaf de cd installeren we nog een pakket tools waarmee je de adapter kunt beheren. Met de tools kan je onder meer de beveiliging instellen en opvragen wat de snelheid van de verbinding is.


Installatie tools

1
2
3
4
Vorig artikelZeer krachtige zoom voor nieuwe Nikon CoolPix camera
Volgend artikelCompact 2.1 audiosysteem van Sharp