Voor weinig geld een snelle externe harde schijf bouwen

2
232
Alles vastzetten

In gebruik nemen
Het enige wat je moet doen, is de USB- of eSata-kabel en de stroomadapter aansluiten. Natuurlijk moet je de schijf ook aanzetten. Dat doe je met het kleine schuifknopje aan de achterzijde. Meteen een opmerking; persoonlijk vind ik het knopje aan de kleine kant. Waarom kon men bijvoorbeeld niet werken met een wipschakelaar zoals op sommige voedingen van computers?
Als je een nieuwe harde schijf in gebruik neemt, moet je deze natuurlijk ook voorbereiden: een partitie (of meerdere) aanmaken en de schijf formatteren. De nieuwe schijf wordt immers wel herkend, maar verschijnt niet omdat er nog geen partitie is.
Partitioneren en formatteren is een vrij eenvoudig proces dat je uitvoert via het Computerbeheer van Windows (of de equivalente opdracht onder een ander besturingssysteem). Je bereikt Windows Computebeheer het snelst door in het menu Start rechts te klikken op (Deze) Computer en vervolgens te kiezen voor ‘Beheren’. Vervolgens kies je voor het tabblad ‘Schijfbeheer’. Deze stappen verschillen wel een beetje, afhankelijk van de

1
2
3
4
Vorig artikelIdeeën voor milieuvriendelijke draadloze telefoons
Volgend artikelBescherm je kinderen tegen risico’s op internet

2 REACTIES

  1. 3,5-inch schijven verbruiken over ’t algemeen te veel om een interne voeding te voorzien, die dan door USB wordt aangedreven: de pc of notebook kan dat niet "trekken". Met 2,5-inch schijven is dat wel mogelijk, zie onze recente test. Maar ook daar moet je soms twee USB-kabels aansluiten: een voor de data en een voor de stroom (hangt af van het moederbord).

  2. Een goede review over een onderwerp dat ik zelf al jaren zelf doe.
    Er is een opmerking, waarom zijn de meeste van deze dozen met een externe voeding ?
    Een interne vind ik beter daarom zijn de meeste bij zulke en je gebruikt een normale voedingskabel zoals voorde pc.
    Wanneer je dan naar vrienden gaat moet je niet het voedingsblok enz meeslepen maar enkel de "Externe HD"
    Bijna iedereen heeft wel een extra kabel in huis alsmede zo"n USB kabel.

    Jay.

Reacties zijn gesloten.