Ook spelconsole kan overweg met High Definition

0
32
Dit artikel is deel 4 van 5 in het DiskIdee dossier High Definition
DossiernavigatieFilms bekijken in High Definition met Blu-ray speler van SonyMultispeler van LG ondersteunt zowel Blu-ray als HD-DVD

enkel spelletje standaard aan boord heeft: Rub-a-Dub, waarbij een moedereend haar kuikens moet zien te redden in een kantelend zwembad met open randen en haaien.
Hoewel het tof is dat de speler zichzelf en je spelletjes kan updaten via het internet, gebeurt dat naar de smaak van enkele 15-jarige jongens die wij een namiddag lieten spelen met de PS3 veel te vaak. Die updates kunnen niet in de achtergrond lopen en dus moet je zitten duimendraaien terwijl hij die downloadt, installeert en dan de PS3 herstart. Deze tieners vonden het uitgebreide pictografische hoofdmenu ook veel te ingewikkeld. En voor HD-fans moeten we dus helaas melden dat de overgrote meerderheid van de aangeboden PS3-spelletjes met 720p als resolutie werken en dus geen volledige HD aanbieden. Tot overmaat van ramp levert Sony standaard geen HDMI-kabel mee met de PS3: die kost nog eens 25 euro extra. Ook een afstandsbediening zit er niet standaard bij en die kost 30 euro extra. We begrijpen wel dat Sony graag kosten wil besparen, maar dit hoort er wat ons betreft standaard bij te zitten. Bij ons testtoestel zat er dat wel allemaal bij.

Sony PlayStation 3

Conclusie
Gamen in True HD is erg indrukwekkend, maar de meeste spelen bleken nog in 720p en niet 1080p te zijn. En een beetje ergelijk is dat Sony vrijwel alles als bij te betalen opties beschouwt, ook een afstandsbediening en de HDMI-kabel. Daarnaast is het ook een enorme handicap dat je je PS2-spelletjes niet meer kunt spelen.
Adviesprijs

Adviesprijs: € 599
Laagste gevonden straatprijs: € 388
1
2
Vorig artikelFilms bekijken in High Definition met Blu-ray speler van Sony
Volgend artikelMultispeler van LG ondersteunt zowel Blu-ray als HD-DVD