Slot op mobiele geheugens

0
19

een toestelklasse geassocieerde lijst van vertrouwelingen noemen we een ACL of ‘Access Control List’ (toegangscontrolelijst). Elke gebruiker die niet in zo’n ACL voorkomt, zal geen enkel toestel uit de gedefinieerde toestelklassen mogen gebruiken. De gebruikers en gebruikersgroepen die zichtbaar zijn in het Control Center, zijn uiteraard uw Windows-gebruikers en -groepen (of die van Active Directory).
Ook in de nieuwe versie is er geen tweewegintegratie tussen DeviceWall en Active Directory, zodat u geen gebruik kunt maken van de Group Policy in Active Directory om toesteltoegang voor gebruikers te regelen. In plaats daarvan loopt dat via een eigen DeviceWall beheersysteem dat op IIS draait op een Windows server.

Conclusie
DeviceWall werkt goed, maar we zouden wel enige uitbreidingen in de functionaliteit op prijs stellen. Zo willen we rechten kunnen vastleggen voor specifieke individuele toestellen naast alle toestellen in een toestelklasse en liefst ook nog voor bepaalde media die in één toestel passen. Zo zouden bijvoorbeeld van een bepaalde signatuur voorziene bedrijfsmedia wel mogen, maar andere niet. De apart verkrijgbare Policy Customizer helpt hierbij, maar perfect is het allesbehalve.
Adviesprijs
23,25 euro/pc (vanaf 25 licenties); 20,25 euro/pc vanaf 100 pc’s; 18 euro/pc vanaf 500 pc’s; andere volumekortingen beschikbaar
Systeemvereisten
server (Pentium-klasse, min. 128 MiB RAM, min. 512 MB harde-schijfruimte, Win2000/XP/2003 32-bit; Active Directory wordt aanbevolen maar is niet vereist, Windows domeinomgeving is wel vereist, IIS 5.0+) en clients (WinNTSP6/2000SP4/XP/2003 32-bit en pc die dat ondersteunt; Microsoft IIS 5.0+ of Apache Web Server [meegeleverd])
1
2
Vorig artikelWie wint een Epson Stylus DX8450 of Stylus D120?
Volgend artikelNieuwe zoekmachine is initiatief van Wikipedia oprichter