Twee oplossingen om te bellen via Skype van US Robotics

0
43

de adapter sluit je met een bijgeleverde extra telefoonkabel aan op jouw telefoonlijn. Daarna installeer je de meegeleverde software op je pc en sluit je de adapter met behulp van een eveneens meegeleverde usb-kabel aan op jouw pc. Daarna kun je ook via je telefoon via Skype op je pc uitbellen.
De adapter is met 8 op 11,5 cm vrij klein en dus makkelijk ergens uit het zicht te plaatsen. Omdat je analoge telefoon geen door de US Robotics adapter aanstuurbaar scherm heeft, kun je je lijst met contacten niet zien. Dus zocht en vond US Robotics een andere oplossing. Je moet gewoon voor al jouw Skype-contacten snelkeuzenummers definiëren. Dan kun je die op je analoge telefoon intoetsen. Om aan te geven dat je via Skype wil bellen, neem je de hoorn van de haak en als je een kiestoon hoort, toets je tweemaal het hekje (##) in. Je hoort nu een speciale VoIP-kiestoon, maar die is zo zacht dat wij hem bijna niet konden horen. Toets nu het snelkeuzenummer en sluit af met een sterretje (*). Die toetscombinaties kun je natuurlijk wijzigen. Nu belt Skype jouw gekozen contact en leidt het gesprek om via de USB-adapter en jouw analoge telefoon.

US Robotics USB Telephone Adapter
US Robotics USB Telephone Adapter (model 9620)

Om gewoon via je normale telefoonlijn te bellen, kies je zoals vroeger je telefoonnummer. Alleen als je met ## begint, gaat het telefoontje via internet. Deze oplossing vereist dus dat jouw pc aan staat als je wil bellen via Skype, maar je kunt nog steeds bellen en gebeld worden via je normale telefoonlijn ook als je

1
2
3
Vorig artikelPopulaire VRT-serie krijgt tweede game
Volgend artikelMuizenissen in de lucht
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.