Fotolijst met draadloze Bluetooth technologie

0
142

Parrot DF7220fotokader te versluizen heb je drie mogelijkheden: draadloze Bluetooth-technologie, een geheugenkaartsleuf en een een USB-aansluiting. Het kader ondersteunt Bluetooth 2.0 en de volgende geheugenkaartjes: SD, miniSD (met adapter), microSD (met adapter), MMC, RS-MMC (met adapter), MMC Plus, MMC Mobile (met adapter), MMC Micro (met adapter), SDHC, mini SDHC (met adapter). Indien je een geheugenkaartje aanbrengt in de sleuf in de zijkant van het kader worden de foto’s automatisch van het geheugenkaartje getoond. Indien je een geheugenkaartje aanbrengt in de sleuf in de zijkant van het kader worden de foto’s automatisch van het geheugenkaartje getoond. Als dit opnames zijn die je met een recente digitale camera hebt gemaakt, zijn het wellicht grote bestanden en dan moet je er rekening mee houden dat het DF7220 fotokader tijd nodige heeft om ze te laden. Wil je een vloeiende diashow dan is het beter om deze bestanden te verkleinen.

Blauwe lijn
Voor een Bluetooth-verbinding dien je het Parrot DF7220 digitale fotokader eerst te koppelen met je telefoon, fototoestel of computer. In het menu met instellingen van het fotokader kun je instellen dat het kader zichtbaar moet zijn voor alle bluetooth-apparaten. Vervolgens moet je op je telefoon, fototoestel of computer “Parrot DF7220” selecteren uit de lijst met beschikbare Bluetooth-apparaten en de code “0000” ingeven om te paren. Daarna kun je de foto die je wilt weergeven met Bluetooth naar het fotokader sturen. De afbeelding wordt meteen aangepast aan de grootte van het scherm. We probeerden dit met verschillende toestellen uit en dit werkt als een fluitje van een cent.
Het menu is erg eenvoudig gehouden en ook eenvoudig te bedienen via drie toetsen op de achterkant van het fotokader. In het menu kan je ook een klok instellen, die je op het scherm kunt tonen. Door één druk op de aan-uitknop die op de voedingskabel zit kun je het scherm enkel de klok laten tonen. Wil je het scherm uitzetten, moet je deze knop langer ingedrukt houden.

Conclusie
De Parrot DF7220 is een rechttoe rechtaan digitaal fotokader, dit in tegenstelling tot recent aangekondigde digitale fotokaders van Samsung en Transcend, of het recent door ons geteste fotokader van Kodak, die meer functionaliteit bieden, waaronder een mp3-speler. Wie niet taalt naar extra functies, koopt met het Parrot DF7220 een goedkoop digitaal fotokader met handige Bluetooth technologie. Maar om de prijs laag te houden lijkt Parrot wel bespaard te hebben op het intern geheugen en ook op de kwaliteit van het scherm.
Adviesprijs
€ 149
1
2
Vorig artikelMuizenissen in de lucht
Volgend artikelLagere kosten voor massieve en schaalbare opslag
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.