Kwaliteit waar je ook voor betaalt

2
18

mogelijk om zowel oortjes (linkerzijkant) als externe luidsprekers (onderkant) aan te sluiten op deze monitor. Alle benodigde kabels worden overigens standaard door Eizo meegeleverd (1x HDMI inbegrepen). Om de kabels op de onderkant aan te sluiten dient de monitor overigens wel plat te worden gelegd; op een andere manier is het vrijwel onmogelijk om de aansluitingen te bereiken.

Instellingen
Via meegeleverde ScreenManager Pro software is het mogelijk alle menuinstellingen onder Windows of MacOS uit te voeren, maar wij kregen deze software niet aan de praat onder Windows Vista: ScreenManager Pro bleef bewerend dat er geen Eizo-scherm op onze testcomputer was aangesloten, hoewel de monitor wel correct werd herkend door het Plug and Play-mechanisme van Windows. De instellingen kunnen gelukkig ook worden uitgevoerd via het OSD-menu. De bediening gebeurt volledig met tiptoetsen op de voorkant. Er zijn heel wat afstelmogelijkheden, tot en met de mogelijkheid om de kleurtemperatuur in stappen van 500 Kelvin traploos in te stellen tussen 4.000 en 10.000 K.

Eizo FlexScan HD2441W

Eizo FlexScan HD2441W

Conclusie
De Eizo HD2441W levert een perfecte beeldkwaliteit en is van een uitstekende bouwkwaliteit. Voor al dit moois moet je wel flink in de buidel tasten.
Adviesprijs

€ 1.512,50
1
2
Vorig artikelVeilig en snel draadloos netwerken
Volgend artikelSlanke camera met groot LCD-scherm
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. #2: In het artikel staat dat Vista de monitor goed herkent, maar dat de Screen Manager Pro Software dat niet deed. Dat is software van EIZO om de software in te stellen via Windows in plaats van via het Onscreen Display Menu (OSD). Maar op de website van Eizo vind je nu een update die de software Vista-compatibel maakt.

  2. Geachte mevrouw, mijnheer,
    Ik las de test van bovenvermelde monitor. Daarbij viel het mij op dat er blijkbaar een probleem was om de monitor te laten herkennen door de pc bij gebruik van Windows Vista. Daar ikzelf ook Vista-gebruiker ben stel ik mij dan ook de vraag of dit probleem nu reeds opgelost zou zijn?
    Dank op voorhand voor het antwoord.
     
    Bonnevalle Marc
     

Reacties zijn gesloten.