Beveilig internetverbinding bedrijfsnetwerk zonder herconfiguratie

0
66

kwaadaardigheden zoals we die hoger al opgesomd hebben. Alle bestandentransfers onderschept en onderzoekt het apparaat: hierbij worden de zestien populairste compressieformaten ondersteund en kan de appliance ze tot maar liefst twintig lagen diep onderzoeken.

Installatie
De TrendMicro IGSA is een 19-inchrekappliance met één externe en één interne netwerkaansluiting. Die externe aansluiting sluit u aan op uw internetrouter of beter nog firewall en de interne aansluiting leidt naar uw binnennetwerk. Belangrijk hierbij is, dat de twee aansluitingen binnen hetzelfde subnet moeten vallen. Een IGSA kan maar één subnet beschermen. Gebruikt u er meerdere die beveiligd moeten worden, dan zou u voor elk subnet een IGSA moeten aanschaffen. Er is een consoleaansluiting voor een seriële terminal of een pc met terminalsoftware en die dient voor wat TrendMicro de preconfiguratieconsole noemt. In de praktijk stelt u daarmee alleen de eerste keer het ip-adres in en daarna kunt u de appliance altijd via zijn webinterface bedienen en beheren.

Beheer
De webinterface van de IGSA zit vrij eenvoudig en rechtlijnig in elkaar. Initieel komt u terecht in een samenvattend overzicht en uiterst links ziet u dan een hoofdmenu met uitklapbare links. Dat hoofdmenu splitst de beveiligingsinstellingen per protocol uit: smtp, http, ftp en pop3. U kunt zo’n protocolbeveiliging aan- of uitzetten, op in- of uitgaand verkeer (of allebei) toepassen en ook nog specifieke beveiligingen tegen parasieten, phishing en pharming en inhoudsfilters parametriseren.

TrendMicro IGSA: Summary scherm
TrendMicro IGSA: Summary scherm

Daarnaast is er een bescherming tegen uitbraken: daarmee bedoelt TrendMicro een plotse uitbraak van virussen of parasieten of andere kwaadaardigheden waarvan de omvang doet concluderen dat het om iets kwaadaardigs gaat, zodat de IGSA in zo’n geval toch kan beveiligen ook al zijn de juiste patronen en signaturen nog niet beschikbaar.
Verder zijn er nog menu-ingangen voor quarantaine, updates, logboeken en systeembeheer. In de meeste gevallen kunt u

1
2
3
4
Vorig artikelGratis extra software met een raar smaakje?
Volgend artikelVlaggenschip in de N(ew) V(ision)-serie van Samsung