REV 70 biedt ruime verwisselbare opslag in compacte verpakking

3
64

"removable hard disk drive" (verwisselbare harde schijf).
Op de REV 70-disk past 70 GB zonder enige compressie en 140 GB met de speciale compressie in de met het product meegeleverde back-upsoftware. Dat is dus een verdubbeling tegenover de originele REV uit 2004). Het gaat uiteraard om een verwisselbare schijf met willekeurige toegang en u kunt kiezen uit een inbouwstation met ATAPI-interface of een extern toestel met USB 2.0-aansluiting. Iomega levert als software EMC Retrospect Express (back-up en restore). 

Stofvrij
Elke REV-disk is stofvrij afgeschermd, iets wat volgens Iomega zelfs getest is door de disks in een stofzuigerzak te bewaren totdat de zak vol was: de disks bleken prima leesbaar. Zelfs een zandstorm in de woestijn bleek geen probleem. Een REV-drive kan in een stoffige omgeving gebruikt worden, omdat de disk via een ingenieus sluissysteem naar binnen gezogen wordt, waarbij het toestel de lucht wegzuigt en eventuele stofpartikels blokkeert.
Iomega claimt verder dat een REV-disk tegen een stootje kan. Dat hebben we zelf uitgeprobeerd door een disk "per ongeluk" te laten vallen en heel "onhandig" ertegen schopten bij de poging die weer op te rapen. Allemaal geen probleem. 

Iomega REV Backup to go kit

Iomega REV Backup to go kit

Praktijk
De software moet eerst geïnstalleerd worden voordat u de drive mag aansluiten. Iomega ondersteunt onder meer wachtwoord- en overschrijfbescherming van de schijf, en een snelle formatteeroptie om een REV-schijf snel te wissen.
We hebben onze gebruikelijke testprocedure voor externe opslagmedia losgelaten op de Iomega REV. Hoewel de gemeten snelheid van geen kanten in de buurt komt van een harde schijf, werkt alles wel aan een prettige snelheid. Bovendien is het flink wat sneller dan eender welke tape-oplossing. Hoewel Iomega alleen over Windows en Mac spreekt, doet de UDF-achtige bestandsindeling en het feit dat Windows de REV-drive als een dvd-/cd-station herkent, vermoeden dat deze REV-drive mogelijk ook met andere platformen zoals Linux te gebruiken is.

1
2
3
Vorig artikelElf nieuwe scenario’s in grootste uitbreidingspakket voor Civilization 4
Volgend artikelWindows Mobile smartphone met 3D-vingerbediening

3 REACTIES

  1. Harde schijven in een speciale bay kunnen ook verwisselbaar (gemaakt) worden. Voor thuis en als je daar voldoende voorzichtig mee omgaat, werkt dat niet prima?

  2. Beste Philippe, je vergeet dat de schijven verwisselbaar zijn. Dit is dus een ideale oplossing voor het maken van snelle back-ups of voor archiveringsdoeleinden. Andere oplossingen met voldoende capaciteit zijn of trager of veel duurder of beide. Als je alleen maar een harde schijf nodig hebt is zo een REV natuurlijk niet de aangewezen oplossing.

  3. Ik snap dit niet zo goed. Voor 60€ koop ik een harde schijf van 160 GB… De prijs is niet concurrentieel. Het enige is dat de Rev cartridge misschien beter bestand is tegen mishandeling. Naar mijn mening is deze oplossing veel te duur.

Reacties zijn gesloten.