Netwerkback-upsysteem voor meerdere platformen

0
33

logboeken. Bij clientbeheer stelt u in welke clients beheerd zullen worden door welke server. De server kan dan niet alleen dat data op die clients back-uppen, maar ook diens opslagtoestellen gebruiken voor het maken van back-ups.
Op desktop-pc’s kan een gebruiker zelf ook back-ups definiëren en laten starten, maar eigenaardig genoeg niet zelf voor een restore kiezen. Dat kan alleen de beheerder.

BakBone NetVault hoofdscherm
BakBone NetVault hoofdscherm

NetVault ondersteunt zowat alles als back-uptoestel, maar geen USB-opslagtoestellen. Een virtuele drive of virtuele tapebibliotheek is in elk geval wel voorzien. Dat laatste gebruikt u voor schijf-naar-schijfback-ups of voor D2D2T-toepassingen (disk to disk to tape).
Het definiëren van een back-uptaak gaat via een scherm met tabbladen voor alle instellingen in rubrieken ingedeeld. Ook hier is er geen wizard. Dat geldt ook voor het definiëren van restoretaken, en voor het definiëren van toestellen en media.

 

Prestaties
In vergelijking met de eerder door ons geteste netwerkback-upsoftware laat NetVault op prestatiegebied toch enkele steekjes vallen. De performantiescore komt uit op

1
2
3
4
Vorig artikelCamcorder filmt ook onderwater
Volgend artikelPc met AMD-processor vermindert energieverbruik tot 50 procent