HP Pavillion DV9253EA en DV2276EA review

0
76

 
HP levert ook de QuickPlay software mee. Via deze software kan je door een simpele druk op de QuickPlay sneltoets een dvd of muziek afspelen zonder dat je Windows hoeft te starten. Een afstandsbediening in kredietkaartformaat is ook van de partij.
HP Pavilion dv2000De HP Pavilion dv2276ea is een notebook met een 14.1 inch scherm. Dankzij zijn kleinere scherm is dit een  compacte notebook die niet zoveel weegt en dus perfect geschikt is voor gebruikers die een notebook vooral onderweg willen gebruiken. Dit kleintje vertoonde onder Vista kuren met het stroombeheer. Als we de voeding op deze notebook aansloten en hem uitschakelden startte hij na enkele seconden vanzelf opnieuw op. We hebben hier niet direct een oorzaak voor gevonden, maar het is natuurlijk wel lastig. Tijdens onze test vonden we geen updates op de website van HP (ook niet via de meegeleverde HP Update Manager) en ook in het BIOS vonden we hiervoor geen instellingen.
De grotere HP Pavilion dv9253ea heeft een 17-inch scherm en is meer een desktopvervanger. Hij heeft ook een apart numeriek klavier. Bij deze notebook trad het stroombeheerprobleem niet op.

Geschatte levensduur batterijen: niet zichtbaar

Op softwaregebied levert HP eigen software voor systeemherstel, voor het zoeken naar updates, voor het werken met de webcam en voor het printen van lightscribe labels. Daarnaast worden MS Works, Norton Internet Security en Roxio Creator Basic, Express Labeler en MyDVD Basic v9 meegeleverd. Merkwaardig genoeg was Works geïnstalleerd in een Scandinavische taal (Zweeds?) en dus onbruikbaar. Alle andere applicaties en uiteraard het besturingssysteem waren wel Nederlandstalig.

Conclusie
Tegen het grafisch geweld van de Dell Inspiron 9400, de toppresteerder in de test, houdt de HP Pavilion dv9253ea goed stand. Ook het prijskaartje is niet overdreven en dat maakt deze Pavilion tot Beste Koop bij de multimedianotebooks. De HP Pavilion dv 2276ea doet het minder goed, want hij behaalt van de vier geteste standaard notebooks de minst goede scores.
Adviesprijs

HP Pavilion dv9253ea: € 1.399,-
HP Pavilion dv2276ea: € 1.299,-
1
2
Vorig artikelDell Inspiron 6400 en Inspiron 9400 review
Volgend artikelMaxdata ECO 4700IW review