VPN of veilige tunnel doorheen het internet vereenvoudigt werken op afstand

0
88

Geïntegreerde security appliances met vpn functionaliteit zijn eigenlijk gespecialiseerde servers waarop specifieke beveiligingssoftware draait. De snelheid van de hardware bepaalt voor welke markt de apparatuur is bedoeld. Ook voor KMO’s/MKB’s met minder dan twintig gebruikers bestaan er volgens Data News degelijke oplossingen. De zwaardere systemen kunnen vele honderden gebruikers beschermen.
Bij de goedkopere systemen waren de testers erg te spreken over de Symantec Gateway Security 360R en de aXs Guard Office, een appliance van het Belgische beveiligingsbedrijf Able N.V. Interessant bij Able is dat de apparatuur volledig modulair is opgebouwd; de gebruiker heeft de keuze tussen twintig verschillende beveiligingsmodules en tussen hardware die geschikt is voor 10 tot 1000 gebruikers. Bedrijven kunnen via een configurator op de website www.axsguard.com een voor hen geschikte appliance samenstellen en zien dan onmiddellijk de kost- en gebruiksprijs.
Prijzen van de verschillende fabrikanten zijn moeilijk te vergelijken, maar een integrated security appliance kost gemiddeld tussen de 14 en de 89 euro per gebruiker per maand (excl. btw). In die prijs is alles inbegrepen, ook de softwarelicenties en de kosten van het beheer.

1
2
3
Vorig artikelScherp geprijsde VPN-router voor middelgrote en grote bedrijven
Volgend artikelPowerPoint-compressie als webservice
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.