Geen uitbreidingspakket, maar een apart en afgerond verhaal

0
48

De invloed die je uit kunt oefenen op het leven van je Sim gaat vrij diep. Je kunt met andere computergestuurde personages, zoals je buren, afspreken om leuke dingen te gaan doen om zo misschien wel bevriend met ze te worden. Je kunt zelfs uiteindelijk met een andere sim trouwen en zo een gezin stichten. Maar je kunt ook juist onaardig doen en er voor kiezen dat je ruzie met ze krijgt. Dit leidt allemaal tot grappige taferelen. Ook kun je het huis waar je Sim in woont naar eigen smaak inrichten.

De invloed die je uit kunt oefenen op het leven van je Sim gaat vrij diep

De invloed die je uit kunt oefenen op het leven van je Sim gaat vrij diep

Twaalf hoofdstukken
In De Sims Levensverhalen staat het vrije spelen echter niet centraal. Centraal staan uiteraard de levensverhalen van de personages Manon en Vincent. De verhalen doorloop je door opdrachtjes te doen waardoor je sim een beter humeur krijgt. Wanneer je sim naar de wc moet en jij laat hem of haar iets anders doen, krijgt de sim uiteraard een slecht humeur. Goed bevriend worden met een andere sim bevorderd het humeur juist weer. Het verhaal bestaat in totaal uit twaalf hoofdstukken en zijn vrij snel te doorlopen. Wanneer alle hoofdstukken zijn doorlopen is het verhaal afgelopen en kun je niet verder dat is best jammer.

Conclusie
Al met al is De Sims Levensverhalen een leuke game en de aankoop waard voor mensen die nog geen Sims-spel in hun bezit hebben. Ook voor de echte fans van het genre zal dit spel weer net genoeg nieuws te brengen hebben met de twee nieuwe verhaallijnen. Heb je echter al meerdere delen uit het genre gespeeld dan heeft De Sims Levensverhalen naast de verhaallijn niet veel nieuws te bieden en voelt het spel soms als meer-van-hetzelfde.
Adviesprijs
€ 49,99 (om De Sims Levensverhalen te spelen heb je De Sims 2 NIET nodig)
1
2
Vorig artikelCompacte en gebruiksvriendelijke digitale camera’s
Volgend artikelHiFi-producten met ingebouwde harde schijf