Draadloos bellen, chatten en muziek beluisteren

6
156

 

Knipperen
De Bluetooth 2.0 USB adapter ziet eruit als een klein geheugenstaafje, 53 x 8 x 17 mm groot. Zodra aangesloten op de pc flitst er een klein LED-je als teken dat het toestelletje werkt.
Vooraleer met de installatie te beginnen moet je de headset opladen. Volgens de handleiding duurt dat 4 uur, wat toch wel flink overdreven is want nadien hebben we gemeten dat een volledige laadbeurt 2u 35′ duurt.

De meegeleverde Bluetooth 2.0 USB adapter
De meegeleverde Bluetooth 2.0 USB adapter

De Bluetooth 2.0 USB adapter is niet plug-and-play, dus moet je eerst drivers installeren, dan het toestelletje aansluiten en ten slotte de software installeren. Tot hier stelt er zich geen enkel probleem, de installatie lukt perfect. In het systeemvak onderaan je scherm verschijnt nu het blauwe Bluetooth symbool. Dubbelklik je hierop, dan opent zich de zopas geïnstalleerde Bluetooth software. Die hoort eerst de headset te vinden, zodat je hem nadien ook kunt koppelen. Deze fase bleek rapper gezegd dan gedaan. De software detecteerde probleemloos onze GSM en een Bluetooth GPS ontvanger, maar niet de headset. Wanneer je evenwel de 12 stappen van de Quick Installation Guide op de juiste manier interpreteert en héél nauwgezet volgt, lukt het uiteindelijk wel. Zo blijkt "druk 4 sec op de toets tot het rode en blauwe lichtje knipperen" niet hetzelfde resultaat te geven als "druk 3 sec op de toets tot het rode en blauwe lichtje knipperen".

Koppelen van de headset

Koppelen van de headset

Nu de headset herkend is, moet je hem nog koppelen. Tijdens deze procedure moet je op een gegeven moment kiezen tussen "Audio Sink" en "Headset – headset". De handleiding preciseert duidelijk dat je moet kiezen voor "Headset – headset", – maar daar komen we verder nog op terug.
Nog altijd ben je niet klaar, want nu mag je nog wat gaan rommelen in de audio-instellingen van je computer om het juiste apparaat voor input en output te kiezen. Eenvoudig is toch anders.