Nieuwe lentecollectie consumentencamera’s

0
44

Ixus 70 en Ixus 75
Canon Ixus 75De introductie van de Ixus 70 en Ixus 75 zal evenmin onopgemerkt voorbij gaan. Deze digitale compactcamera’s  hebben een 7,1 megapixel sensor en 3x optische zoom 35-105mm (35mm eq.) Al de nieuwigheden vermeld bij de Powershot-reeks zal je ook hier terugvinden. Canon legt de nadruk op het “cutting edge design” van deze camera’s. De Ixus toestellen dienen niet alleen uitstekende foto’s te produceren maar moeten er ook zeer aantrekkelijk uitzien. De toestellen, met metalen body, worden in de advertenties dan ook als modeaccessoires voorgesteld.
In totaal zijn er zeventien opnameprogramma’s voorzien, met inbegrip van een brede waaier aan scèneprogramma’s zoals portret, binnenshuis en nachtopname. De instellingen voor de sluitersnelheid en het diafragma worden op het LCD-scherm getoond tijdens de opnames. Bij gebruik van Auto ISO en High ISO Auto zal het LCD-scherm ook de ISO-snelheid tonen. Deze camera-instellingen worden geregistreerd in de vorm van EXIF-gegevens met het oog op het later bekijken in playback of verwerking op je pc.
Beide camera’s kregen nieuwe PureColor-LCD-schermen met een resolutie van 230.000 pixels, die je toelaten de opnamen beter te beoordelen. De kleurweergave is volgens Canon “levendiger en levensechter”. De brede gezichtshoek van het scherm en een antireflectielaag, helpen bij maken en bekijken van beeldcomposities, ook in omstandigheden met fel licht. Een krasbestendige laag zorgt voor extra bescherming tegen krassen.
Een nieuwe Time Lapse Movie-functie stelt je in staat om veranderende scènes op te nemen, zoals voorbijdrijvende wolken, een bloeiende bloem of een menigte in een drukke straat, met het oog op een versnelde weergave in de vorm van filmclips met VGA-kwaliteit. Vastgelegd in intervallen van één of twee seconden kan een scène met een duur van bijvoorbeeld twee uur worden gecondenseerd tot een vloeiend filmbestand van vier of acht minuten.

De nieuwe Canon PowerShot en Ixus modellen zullen te koop zijn vanaf midden maart.

Adviesprijs
Canon PowerShot A570 IS: € 339,-
Canon PowerShot A560: € 289,-
Canon IXUS 70: € 339,-
Canon IXUS 75: € 379,-
1
2
Vorig artikelCanon viert twintigste verjaardag van EOS-lijn met nieuw high-end model
Volgend artikelNieuwe multifunctionals en printers in de Officejet productlijn