Tweede Wereldoorlog, deel drie

0
67

Multiknallen
Het single-player gedeelte van COD3 is aangevuld met wat extra opties en mogelijkheden, maar blijft in de kern hetzelfde als COD 1 en 2. Waar het grootste verschil met de vorige delen zit, is het multiplayergedeelte en dan met name via Xbox Live. De makers hebben veel tijd en energie gestoken om dit niet onbelangrijke gedeelte van het spel eens flink op te poetsen. Waar multiplayer bij de vorige delen beperkt was tot een relatief kleine map met weinig meer opties dan het neerknallen van de tegenstander, gaat COD3 veel verder. Zo is er een aantal voertuigen waar je in kan gaan zitten, zelfs met meerdere personen, om zo eens te laten zien wie er de baas is.

Op de brommer

Op de brommer

Elk voertuig heeft zo zijn eigen kracht. Met een zijspanmotor kun je snel door de levels heen racen, maar weinig vernietiging brengen. De tank daarentegen is traag, maar zorgt wel voor een hoop vuurkracht, zeker wanneer meerdere mensen in de tank meehelpen. Ook zijn de multi-playermaps veelzijdiger en groter dan voorheen. COD3 multiplayer is met maximaal 24 mensen tegelijk te spelen, genoeg om er een knallend feest van te maken.

Knallen met zijn allen

Knallen met zijn allen

Conclusie
Call of Duty 3 biedt in single-player modus een paar interessante nieuwigheden en ziet er wat meer next-gen uit, maar is in feite meer van hetzelfde. Gelukkig wordt dit ruimschoots gecompenseerd door de explosief verbeterde multiplayermogelijkheden.

Officiële sites van het spel: www.callofduty.com, www.xbox.com/nl-NL/games/c/callofduty3xbox360/
Ontwikkelaar: TreyArch
Uitgever: Activision

Adviesprijs
60 euro
1
2
3
4
Vorig artikelAccessoires voor iPod en mp3-spelers review
Volgend artikelNieuwe telg in Link luidsprekerserie