Het zoveelste WWII-RTS-game?

0
58

Rambo’s
De eenheden die je bestuurt in de missies bestaan meestal uit verschillend gespecialiseerde soldaten, meestal zijn dit een soldaat met een sniper, een soldaat met zwaar geschut en nog een paar anderen zoals in de game Commando’s. De leider van de eenheid herken je aan de gele driehoek onder hem.

fow_1.jpg

Het is de bedoeling in de missies dat je het tactisch aanpakt en de sterke kanten van je eenheden goed benut. De missies zijn zeer gevarieerd en zijn vaak niet te voltooien als je jouw eenheid gewoon maar als rambos’ laat gedragen. Gelukkig helpt de computer een beetje door jouw soldaten ook niet als domme rambo’s neer te zetten en zullen ze door de goede AI (kunstmatige intelligentie) altijd proberen te schuilen wanneer dat nodig is.

fow_5.jpg

Conclusie
Faces of War is een erg mooi en realistisch spel. De interactieve omgevingen en het goede geluid geven Faces of War net dat beetje extra sfeer. De besturing is erg ingewikkeld, maar wanneer je het onder de knie hebt, is het de moeite en frustratie die je erin hebt gestoken meer dan waard. Het enige minpunt dat overblijft is de onduidelijkheid die soms voorkomt in de mission objectives. Faces of War is een erg goed spel, maar het is jammer dat de makers van Faces of War hier niet iets meer aandacht aan hebben besteed.

Officiële site van het spel: http://www.facesofwargame.com/
Ontwikkelaar: Best Way
Distributeur: Ubisoft

Adviesprijs
49,95 euro
1
2
3
Vorig artikelInternetbellen zonder computer
Volgend artikelNieuwe smartphone met 3 G technologie