Breedbeeldnotebook met volwaardig numeriek toetsenbord

2
38

Boven het scherm is een webcam ingebouwd. Met behulp van meegeleverde LiveCam-software kun je video capteren, maar de webcam werkt uiteraard ook samen met gebruikelijke Windows-software zoals Skype en MSN Messenger om ermee te chatten of een videoconferentie te beleggen. De microfoon is trouwens in de schemrand naast de webcam geïntegreerd, zodat hij je stem goed opvangt.

Connectiviteit
Andere snufjes zijn Bluetooth 2.0 (op basis van een Asus-chip) en Wi-Fi 802.11 a/b/g (Intel Golan-chip). De Ethernet-aansluiting ondersteunt Fast-, maar geen Gigabit Ethernet. Een 56 kbps modem is ook van de partij.
Op het gebied van aansluitingen krijg je verder 1 x ExpressCard-DVI sleuf, 4 x USB 2.0, 1 x Firewire, 1 x S-Video, 1 x VGA en 1 x DVI-I. Er is ook een 4 in 1 geheugenkaartlezer.
De notebook wordt geleverd met Windows XP Home Edition SP2 en, traditiegetrouw bij Packard Bell, massa’s applicatiesoftware, onder andere om foto’s en video’s te bewerken, dvd’s af te spelen en het systeem te beschermen tegen malware. Deze notebook is volgens een sticker links onder het toetsenbord "Windows Vista Capable" en dus klaar voor de onlangs door ons geteste opvolger van Microsoft Windows XP. Geavanceerde Vista-onderdelen zoals de nieuwe Aero-interface kun je er niet op draaien, maar Vista zal wel goed werken als je de gewone Vista-interface instelt.


Packard Bell EasyNote MX

Prestaties
Deze Packard Bell EasyNote MX met 1,83 GHz Intel Core Duo en 2 GB RAM haalt in onze testen redelijke scores, op hetzelfde niveau als de eerder door ons geteste Sony Vaio VGN-AR11B notebook, maar iets trager dan de Dell Latitude D620 Essential notebook. De batterij houdt het in onze standaardtest ongeveer 163 minuten uit.

1
2
3
Vorig artikelALDI wijst de weg
Volgend artikelIs het een mp3-spelertje of een mini-gsm?
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Kun je wat specifieker zijn? De mogelijke oorzaken zijn legio. Bv. is jouw draadloze adapter nog ingeschakeld? Op sommige laptops kun je die uitschakelen met een toetsencombinatie (Fn+ …) of met een knopje op de voorkant of zijkant. Je kunt het ook uitschakelen in Netwerk en dan rechtsklikken op de draadloze netwerkadapter. Zorg er dus eerst voor dat je draadloze netwerkadapter effctief is ingeschakeld. Vervolgens moet hij na een tijdje gaan zoeken naar draadloze netwerken. Om te verbinden kan het nodig zijn dat je een wachtwoord moet ingeven.

  2. ik kan niet meer op internet via mijn lap top
    hij kan mijn draadloos internet niet meer vinden waar zou het probleem kunnen zitten aub , ik heb het toestel nog maar van kerstmis

    mvg. helmut

Reacties zijn gesloten.