Star Wars in blokjes

1
35

Eenheidsworst
Tal van mogelijkheden dus, maar of je ze allemaal gaat uitproberen is zeer de vraag. Het merendeel van de levels is nogal stereotiep uitgewerkt, waardoor het "déjà vu" gevoel al snel komt opzetten. Het spel wordt ook niet geholpen door de nogal onhandige camerastandpunten en dito controles. Het valt in de menu’s en bij de besturing ook heel hard op dat het spel in de eerste plaats ontwikkeld is voor de console. Dit spel is namelijk ook beschikbaar op X-Box, XBox 360, Playstation, Playstation2, Nintendo ds, Gameboy advance, en Gamecube. Ze zijn wel volledig bij Lucas Arts, maar hierdoor blijf je qua controles natuurlijk wel bij een soort eenheidsworst zitten. Het is erg jammer dat je met de beste wil van de wereld je muis niet deftig kunt gebruiken bij dit spel en na voor de derde keer verkeerd te zijn gesprongen omdat het camerastandpunt wijzigt, is de fun er ook wel af. Uiteraard kun je ook niet saven tijdens een level, nochtans kan een dergelijke functie voor de pc toch niet zo moeilijk te programmeren zijn.


Op weg om de Death Star op te blazen. Lego Vader zit je op de hielen!

Satire
Grafisch ziet het spel er goed uit. Dit soort spel moet het natuurlijk niet hebben van een hyperrealistische weergave of van indrukwekkende ontploffingen. Het zijn de mooie weergaves van de bekende elementen uit het Star Wars universum die maken dat het spel er leuk uitziet. Verder zit het spel vol met leuke gags en knipoogjes allerhande. Zo zijn de video’s doorspekt met een combinatie van slapstick en absurde humor en trekt Chewbacca de armpjes van vijanden van hun Lego-lijfje als hij van dichtbij aanvalt. Dit maakt dat dit spel eigenlijk ook een lichte satire op Star Wars wordt, met als duidelijke boodschap het allemaal niet te ernstig op te nemen. Dit merk je ook aan het geluid. Over de muziek kun je in een Star Wars game kort zijn: John Williams komt nogmaals lekker bombastisch je boxen uitgeschetterd. Wat de dialogen betreft: zij schitteren… door hun afwezigheid. Geen "Luke, I am your father" met diepe bas of Yoda’s wijsheid, dus met gebrekkige grammatica. Legoventjes praten namelijk niet. Ze uiten enkel korte kreetjes die nogal aan de Teletubbies doen denken. Ze doen dit echter bijzonder overtuigend en het bevestigt het leuke, ietwat anarchistische kantje van dit spel.


Inclusief de Star Destroyers zijn nagebouwd met Legoblokjes

Conclusie
Star Wars Lego II is zeker geen fantastisch adventure game, maar eigenlijk heeft het ook niet de ambitie om dat te zijn. Het plezier bij het spelen komt meer door de combinatie van Lego en Star Wars, overgoten met een heerlijk absurd sausje. Vooral fans van Star Wars met enig relativeringsvermogen zullen zeker plezier beleven aan dit spel. De gebrekkige uitwerking van de besturing moet je er dan wel bijnemen.

Officiële site van het spel: www.legostarwarsii.com
Ontwikkelaar: Traveller’s Tales
Uitgever: Lucas Arts

Adviesprijs
31,90 euro
Systeemvereisten
100% DirectX 9.0c compatible computer; Windows 2000/Xp/Vista; Intel Pentium III 1.0 GHz of AMD Athlon 1.0 GHz; 256 MB RAM; 64 MB 3D grafische kaart met Vertex en Pixel Shader; 100% DirectX 9.0c compatibele geluidskaart; dvd-romstation; 3,5 GB vrije ruimte op de harde schijf
1
2
3
Vorig artikelNieuwe reeks consumentennotebooks met Intel Core 2 Duo-processors
Volgend artikelBelgische online videoplatform voor en door kinderen

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.