Schieten, handel drijven, bouwen… of alles samen?

0
55

Audio en Video
Visueel is DarkStar One bij momenten prachtig, maar dezelfde achtergronden worden net iets te vaak opnieuw gebruikt. Nogal wat ruimtestations en bars zien er identiek uit. DarkStar One is voorzien van een niet al te repetitieve muzikale begeleiding, maar de stemmen konden beter. Niet alleen is het acteerwerk niet altijd even spetterend, er zit vooral te veel herhaling in de commentaar van piraten en zo die je op je missies ontmoet. Hieraan merk je wel dat de auteurs niet beschikten over de enorme budgetten die tegenwoordig de norm zijn in het gamelandschap.


Nog andere aliens, deze keer van de meer agressieve soort

Een ander minpuntje is toch wel de instabiliteit. Op verschillende systemen crasht het spel af en toe en op meerdere forums klagen verschillende gamers er over dat het spel soms ineens enorm vertraagt. Patches lossen voorlopig niet veel op, waardoor regelmatig saven de boodschap is. Een pluim krijgen de auteurs nog voor de kwantiteit: waar veel spelen tegenwoordig na hooguit 20 uur volledig zijn uitgespeeld, slaagt DarkStar One er in om zelfs de meest ervaren speler ruim dubbel zolang zoet te houden.


De ruimteschepen van elk ras zien er helemaal ander uit

Conclusie
DarkStar One is geen vernieuwend spel, om niet te zeggen dat de originaliteit ver zoek is. De makers van dit spel hebben gewoon goed gekeken naar de voorgangers, het goede behouden en te allen tijde willen vermijden dezelfde fouten te maken. Hierin slaagden ze – op enkele kleine minpuntjes na – wonderwel, waardoor DarkStar One een erg mooi en vooral leuk spel is geworden, wat uiteindelijk toch het belangrijkste is.

Officiële site van het spel: http://www.darkstarone.com;
Uitgever: Ascoron

Adviesprijs
39,90 euro
Systeemvereisten
Minimum: Intel/AMD 1.6 GHz; Windows XP (32Bit); 512 MB RAM; DX9 Compatible 128 MB Graphics-card; Support for Pixel/Vertex shader 1.1 (GeForce 3 and above); DirectX Compatible Sound Card DVD-Drive; 6 GB HDD Space; DirectX 9 (included)

Aanbevolen: Intel/AMD 3.0 GHz; Windows XP SP2; 1024 MB RAM; DX9 Compatible 256Mb Graphics-card; Support for Pixel/Vertex shader 3.0 (GeForce 6/Radeon X1x00 and above); DVD-Drive; 7 GB HDD Space;

1
2
3
4
5
Vorig artikelVernieuwde serie UPS-systemen
Volgend artikelNavigatiesysteem met entertainmentfuncties