Waardige opvolger van de videorecorder

11
171

Slimline
De DVR-540H, die officieel 499 euro kost, is een slimline toestel in zwart en zilver dat zo ongeveer alles perfect doet. Je krijgt 32 opnameprogrammaties. Het geheugen is bij stroomverlies in staat om alles wat instelde tot vijf jaar na de fabricagedatum bij te houden.
De timer voor het programmeren van opnames is ook al iets speciaals. In feite heb je drie manieren om een opname te programmeren: EPG, ‘Easy Timer’ en ‘Advanced Timer Recording’, deze laatste dan door alles zelf in te tikken of via ShowView. EPG staat voor ‘Electronic Program Guide’ of elektronische programmagids. Het is een grafische voorstelling van alle nu lopende programma’s op alle tv-zenders en die in de toekomst, netjes in een raster voorgesteld. Je kunt gewoon met je cursor naar een tv-programma navigeren en erop klikken om het in de timer van de recorder te programmeren. Gemakkelijker kan het haast niet.


Detail bedieningspaneel voorkant Pioneer DVR-540H

EPG werkt via een tv-zender die de programma-informatie in haar teletekstruimte uitzendt. In Vlaanderen is dat TMF, maar die zender houdt daar binnenkort mee op en dan moet je die informatie betrekken van RTL-TVi (een Franstalige zender). Volgens Pioneer zal de recorder die omschakeling zelf maken en hoef je niks te veranderen aan de instellingen. Dat de informatie van een anderstalige zender betrokken zal worden heeft echter geen invloed op de EPG zelf, die zal nog altijd grotendeels pictografisch getoond worden en de bedieningselementen blijven in je eigen taal omdat die immers behoren tot de firmware van de recorder.

Nederlands
De DVR-540H spreekt overigens keurig Nederlands met je. Easy Timer laat je heel vlug een opname programmeren vertrekkend vanaf de lopende tv-zender en de huidige datum: je moet alleen nog start- en stoptijd aangeven. Pioneer toont dit dan in een overzichtelijk rastergrafiekje.
Ook de meer volledige timerprogrammering is erg duidelijk, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Zo vonden we het erg charmant dat Pioneer je laat zien hoeveel programma-inschrijvingen je nog over hebt. Een aparte beperking hierbij is, dat je van de 32 te programmeren opnames maar acht met PDC mag instellen. Daar kunnen we echter mee leven.
Alle afspeelfuncties kun je stoppen en dan kan de recorder het afspelen later hervatten waar je gebleven was, dus zowel voor schijfjes als voor de harde schijf.

1
2
3
Vorig artikelOlympus pakt uit met miniatuur digitale reflexcamera
Volgend artikelToshiba terugroepactie batterijen heeft beperkte weerslag op Benelux

11 REACTIES

  1. René: behalve de harde schijf is er nog één verschil tussen de 545 en de 645. De 645 biedt namelijk de \”Entertainment Engine\” van Pioneer. Dat is het nieuwe digitale multimediaplatform van Pioneer waarmee je de mogelijkheid krijgt digitale afbeeldingen of ingepakte audio bestanden op hoge snelheid via de USB-aansluiting op de voorkant over te zenden.
    De digitale jukebox werkt in mijn opinie erg gemakkelijk. Meer dan point-en-click is er echt niet aan.

  2. Ik heb de 545 nog niet gekocht,maar kan iemand mij vertellen hoe de digitale jukebox in de praktijk werkt (gemakkelijk of moeilijk)
    en wat het grote verschil is in de 545 en de 645
    behalve dan de HD natuurlijk ?

  3. Pulle: Er werd wel degelijk rekening gehouden met het crashprobleem! Het probleem zorgt niet voor onverwachte crashes omdat het maar onder bepaalde omstandigheden optreedt en houdt geen opnames tegen. Bovendien is het inmiddels opgelost via een firmware-update. Vandaar dat we er maar één puntje voor afgetrokken hebben.

  4. Ik heb deze recorder nu \’n maand of 5, en ben écht supertevreden.
    Nog nooit gecrashed, nooit glitches e.d.. Alleen af en toe moeite bij het schakelen naar de 2e laag van \’n huur DVD, maar dat kan ook aan de kwaliteit van de huur-dvd\’s liggen.
    Wat mij betreft \’n toppertje. Wat wel beter kan is documentatie over firmware updates, en harddisk upgrades.

  5. Dit toestel als beste aanbevelen, terwijl het regelamtig crasht, maakt deze test in mijn ogen waardeloos totaal waardeloos.

    Dat noem ik INCOMPETENTIE .

  6. @Frankfv: Gewoonlijk komen Aldi producten eerst in Duitsland uit, dan pas bij ons. Dan kan ik natuurlijk op Duitse forums gaan zoeken naar commentaren en me zo een idee vormen over het toestel. In dit geval is BE echter eerst. Ik lees nu dat een gerenomeerde Duitse site zijn lezers aanraadt even de grens over te steken voor dit buitenkansje. Ze schriven er echter niet bij waarom ze dit toestel zo buitengewoon vinden. Testen op voorhand kunnen we jammer genoeg niet, Aldi weigert steevast vooraf testtoestellen ter beschikking te stellen.

  7. Welke is uw indruk van de dvd-recorder die volgende woensdag 04/10 wordt aangeboden? 299 € voor een Hard disk-DVD-recorder met 250 GB harde schijf … Nog te testen voor woensdag??

  8. ik heb dit ding na 2 dagen teruggebracht naar de winkel. ook bij mij crashte dat ding steeds na het epg gebruik. ook crashte hij als je iets opnam en een divx film afspeelde. ondertitteling was nauwelijks leesbaar en vaak ingekort.
    livepause werkte ook niet. vond ik later in het boekje dat je tv daar geschikt voor moet zijn. dus je moet buiten het belachelijke bedrag van 500 euro ook nog eens een nieuwe plasma tv aanschaffen om hem volledig te kunnen benutten.

    ik wacht nog wel een paar jaar tot ze met iets fatsoenlijks op de markt komen

  9. wanneer komt er een dvd recorder met hard disc hdmI en een
    satelliet tuner . zo kan er tot aan het scherm digitaal weergegeven worden. De aangeboden recorder van TV Vlaanderen heeft zelfs gee n HDMI uitgang alhoewel er een ARION 9400 PVR HDMI bestaat doch bij navraag bij TV VLAANDEREN zegt men dat dit toestel niet ondersteund wordt .Invoerder niet te vinden.

  10. Volgens wat Pioneer ons meegedeeld heeft blijft de DVR-540H op de markt, er komt alleen een iets duurder model 545H met HDMI-aansluiting bij en dat zou voor de rest niet verschillen…

Reacties zijn gesloten.