Hoe compleet is 1, 2, 3 Foto Compleet?

0
25

In het gedeelte Fotomontage maak je op basis van sjablonen zelf diploma’s, vergunningen en allerlei soorten affiches. In het gedeelte Diashow ga je diavoorstellingen maken met je foto’s en deze exporteren of branden op cd/dvd. Wanneer je het programma start, verschijnt er een welkomstscherm dat je naar één van deze drie onderdelen leidt. We bekijken de verschillende mogelijkheden.
In Album kan je, zoals te verwachten was, foto’s laden rechtstreeks vanuit je camera, je GSM, vanaf een geheugenkaartje of je kunt ze inscannen. Je werkblad is verdeeld in maar liefst vijf deelvensters. In het linker paneel zie je de verschillende mappen van je pc in een traditionele boomstructuur.


Je werkomgeving in Album

Open je hierin een map, dan zie je in het centrale paneel de foto’s in die map als een lijst of als miniatuurtjes, al naargelang je keuze. Selecteer je een foto door erop te klikken dan zie je in een derde paneel een grotere voorbeeldweergave en in een vierde paneel krijg je tegelijk de eigenschappen van de foto te zien. Open je tegelijkertijd meerdere foto’s, dan staan hun miniatuurtjes onderaan in het vijfde paneel.
Zoals in de meeste programma’s voor fotobeheer kan je een beoordeling geven aan de verschillende foto’s van één tot vijf sterretjes. Verder kan je er ook trefwoorden aan toevoegen. De mogelijkheden zijn hier wel beperkt. Je kunt weliswaar zelf nieuwe woorden toevoegen, maar een hiërarchie in de trefwoorden blijkt niet mogelijk. Een constructie zoals "Jan" is één van je kinderen, en je kinderen zijn natuurlijk een onderdeel van je familie (en zo verder) kan dus niet in 1, 2, 3 Foto Compleet. Selecties op meerdere trefwoorden tegelijk, zoals Egypte + schip, kunnen al evenmin.


De gewone retoucheermodule

Vaak ga je ook je foto’s willen corrigeren. Dat kan je in 1, 2, 3 Foto Compleet op twee niveaus. Je kunt je foto’s bijwerken in de retoucheermodule van het programma zelf, of je kunt het programma Photo Extreme starten. In de meeste gevallen zal de retoucheermodule ruimschoots volstaan. Al dan niet automatisch de kleuren, de belichting of het contrast corrigeren, draaien en spiegelen, tekst bijvoegen, er een stukje afsnijden – het werkt allemaal eenvoudig en goed.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelEerste FM-zender voor iPod en MP3-spelers in Europa
Volgend artikelDraadloos wondertje
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.