Bestanden vergelijken en synchroniseren

0
44

 Toepassingen
Op precies dezelfde manier als Word-documenten kan ZsCompare Pro ook PDF-bestanden met elkaar vergelijken. Het is hierbij niet nodig deze bestanden eerst terug naar één of ander tekstformaat te converteren of met knippen-en-plakken de tekst te recupereren.


Maak een patch-file voor de wijzigingen, en stuur die op

Om bestanden te comprimeren worden ze soms gezipt, maar vaak gebruikt men ook deze techniek gewoonweg om een verzameling bestanden als één geheel samen te houden. ZsCompare kan dan uitzoeken of de bestanden binnen het zip-bestand nog wel overeenkomen met de basis, en zo nodig het zip-bestand aanvullen of aanpassen. Wat echter niet kan is twee zip-bestanden met elkaar vergelijken.
Er zijn vele toepassingen te bedenken voor ZsCompare, maar eentje willen we je toch niet onthouden. ZsCompare Pro kan namelijk ook twee versies van het Windows register met elkaar vergelijken. Je moet dan telkens wel eerst het register exporteren (Regedit – Bestand – Exporteren). Doe je dat bijvoorbeeld een keer ’s morgens en een keer ’s avonds, dan weet je perfect welke sleutels er in de loop van de dag gewijzigd of bijgekomen zijn.


Zo kan je bestemmeling ook zijn bestand updaten.

Conclusie
ZsCompare is een prachtig programma. De Lite versie zal voor heel wat gebruikers volstaan, en $35.00 is daarvoor zeker geen overdreven prijs. De Professional versie is eigenlijk een nicheproduct, maar voor sommige gebruikers kan het ongetwijfeld een zeer nuttig en waardevol instrument zijn. Waardevol zelfs in twee betekenissen, want deze versie kost maar liefst $199.95. De Standard versie ligt daar ergens tussenin, en kost $99.95. Voor de gedetailleerde verschillen tussen deze versies kan je best de tabel op de website van Zizasoft raadplegen: klik op deze link.

Alle versies zijn te downloaden op de website van Zizasoft (klik op deze link).

Adviesprijs
Lite 35.00 USDollar;
Standard 99.95 USDollar;
Professional 199.95 USDollar
Systeemvereisten
Windows 98/Me/2000/XP, Mac OS X 10.3 en 10.4 (met inbegrip van PowerPC-based Macs en Intel-based Macs), Linux; 64 MB geheugen (256 MB of meer aanbevolen); 50 MB op harde schijf; 800 x 600 kleurenmonitor met minimum 256 kleuren; internetverbinding voor updates
1
2
3
4
Vorig artikelVoIP-telefoon die werkt met Windows Live Messenger
Volgend artikelLuidsprekerstysteem voor de iPod
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.