Ook consumentencamera’s krijgen steeds meer pixels

0
57

Kwaliteit
De kwaliteit van de foto’s die we geschoten hebben met de Digimax S800 is zeer goed. De beelden zijn scherp en je moet al met je neus op de foto zitten om de lichte korrelige indruk die ontstaat door JPEG-compressie te ontdekken. In de hoeken zou je kunnen spreken van chromatische afwijking, maar dan moet je al een echte vitter zijn, want ze is wel erg miniem. We vergeleken de beelden met die van de Olympus µ DIGITAL 800 en Canon 300D en we stelden vast dat ze beter van resolutie zijn.

SamsungS800._test1.jpg
Samsung Digimax S800

olympusdigital800_tk2
Olympus µ DIGITAL 800

CanonEOS300D_Test1.jpg

SamsungS800._test2.jpg
Samsung Digimax S800

olympusdigital800_tk1
Olympus µ DIGITAL 800

CanonEOS300D_Test2.jpg

Door zijn beperkte zoom van 3x kom je wel eens in de verleiding om de digitale zoom te gaan gebruiken en wazige foto’s zijn daarvan het gevolg. Macro’s zijn heel eenvoudig te nemen, want de camera schakelt zelf over naar de macrostand als je een kiekje maakt van een object dat maar 5 centimeter van je verwijderd is om zo altijd haarscherpe foto’s te garanderen.

Op de volgende pagina publiceren we nog enkele testfoto’s die we maakten met de Samsung Digimax S800. Je kunt op de foto’s klikken om ze in detail te bekijken in je webbrowser. Afhankelijk van je internetverbinding kan dit wel even duren omdat het grote bestanden betreft. De conclusie van het artikel kun je lezen na de laatste foto.

1
2
3
4
Vorig artikelNieuwe Qosmio notebook heeft High Definition DVD-ROM aan boord
Volgend artikelNuttig gebruik van de USB poort