Een website bekijken zonder onlineverbinding

0
34

De instellingen
Eén van de delicaatste instellingen is de "diepte" die je wilt downloaden. Je downloadt immers niet alleen de pagina die je ziet, maar ook de pagina’s waarnaar verwezen wordt. In ons geval kozen we "diepte = 1", dus elke link op de pagina die je ziet wordt ook gedownload, maar de links op die achterliggende pagina worden niet meer gevolgd. Aangezien de eerste pagina van ons artikel onderaan verwijst naar de volgende pagina’s 2, 3 en 4 worden die dus ook mee gedownload. Logisch natuurlijk, maar dat geldt voor elke link op die pagina – en dat zijn er verrassend veel!
Stel nu dat je een website maakt waarin je van pagina 1 alleen maar naar pagina 2 kunt gaan; van pagina 2 alleen naar pagina 3, en van pagina 3 alleen naar pagina 4. Om alle vier pagina’s te downloaden moet je dan al "diepte = 3" instellen. Dan ben je bij grotere websites zoals DiskIdee wel vertrokken voor enkele uurtjes downloaden!


Een belangrijke instelling: diepte

Het resultaat
Na het downloaden kan je dan zonder verbinding met het internet toch deze pagina’s raadplegen, terwijl alle links blijven werken (in ons geval tenminste toch één niveau diep).
Er staat je echter nog een verrassing te wachten. Moderne webpagina’s hebben vaak scripts, zo ook de reclamevakken links en rechts van de eigenlijke tekst. Die gaan, ook in de gedownloade versie, wanhopig op zoek naar de actuele inhoud. Pas na een time-out – in dit geval tweemaal 30 sec – geven ze dat op. Het duurt daarom offline telkens 1 minuut voor eindelijk de tekst op het scherm verschijnt.


Kijk naar het adres: deze site staat op de C-schijf

1
2
3
4
Vorig artikelAdapter speelt media af op je tv
Volgend artikelGamen en de wetten van fysica
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.