Intel Core Duo processor verbetert autonomie

2
53

Testmethode
We beoordelen notebooks op twee grote criteria: de prestaties (snelheid, autonomie en draagbaarheid) en de extra’s. We gaan de prestaties in kantoor- en internetapplicaties na met behulp van BAPCo’s Mobile Mark 2005. Dit resultaat telt voor 35 procent mee in het onderdeel prestaties. Verder wegen we in het prestatiecijfer de autonomie (25 procent), de grafische prestaties onder DirectX (25 procent) en het gewicht van de notebook (15 procent) mee. De autonomie meten we eveneens met MobileMark 2005 en wel op basis van vier typische gebruikssituaties: tijdens het werken met kantoorapplicaties, tijdens het bekijken van een dvd, tijdens het lezen van tekst en tijdens het draadloos surfen op het internet. De grafische prestaties meten we met 3D Mark 2001 SE (DirectX 8) en 3D Mark 2003 en 2005 (DirectX 9). We stellen de notebook tijdens alle testen in op de ingebouwde resolutie van het tft-scherm, vanuit de redenering dat dit de resolutie is waarvoor de gebruiker zal kiezen.
In het testonderdeel extra’s beoordelen we de meegeleverde software, de extra hardware, de bouwkwaliteit en draagbaarheid, de connectiviteit, het beeldscherm en de garantievoorwaarden. Op dit onderdeel staan in totaal 99 punten, die we herleiden tot een percentage en voor 10 procent laten meetellen in de prijskwaliteitscore. In die score wegen verder nog de prestatiescore mee voor 60 procent en de prijs voor 30 procent. We houden ook rekening met een ‘ideale’ prijs van 1100 à 1500 euro, al naargelang het type notebook.

Conclusie
Acer levert met de TravelMate 8106WLMib de best presterende all-round notebook in deze test, en dit voor een scherpe prijs. De beste prijskwaliteitverhouding wordt nochtans geboden door de Compaq Nx8220 van HP. Van de twee tablet-pc’s in deze test presteert de Acer TravelMate C202TMib het snelst, maar het is eigenlijk een notebook van klassieke afmetingen. Wie het liever compact houdt, kiest best de Toshiba Portégé R200, die een betere prijskwaliteitverhouding biedt dan de Lenovo ThinkPad X41t, maar wel geen tablet-pc is.
De goede algemene prestaties van de Fujitsu-Siemens LifeBook E8110 worden naar omlaag gehaald door de matig presterende geïntegreerde grafische chip. De nieuwe Intel Core Duo processor in deze notebook maakt zijn beloftes van een verhoogde autonomie bij verbeterde prestaties echter meer dan waar. Als de aankoop van een notebook niet dringend is, is het wellicht verstandig te wachten tot de Core Duo algemeen verspreid is en, nog belangrijker, ook wordt gecombineerd met snellere grafische notebookchips van ATI of Nvidia.
1
2
Vorig artikelStijlvol en veelzijdig speakersysteem
Volgend artikelAcer TravelMate 8106WLMib
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Ik deel je mening volledig. ACER biedt de aller slechtste after-sales service, wereld wijd. Ik heb met mijn ACER niets dan ellende gehad. Twee maal problemen met het key board (oh, u bent de zoveelste al met dit probleem).
    Hard-disk twee maal vast lopen, krassen op de machine (die zaten er al op, meneer).
    En na 15 maanden lijnen op het beeld scherm.
    Het is een dump merk, en VEEL te duur.
    Ik heb geprobeerd een Customer SERVICE manager te vinden, maar die verschuilen zich. Ik geloof dat ze niet een bestaan. Zelfs niet op het hoofdkantoor …..
    Koop dus GEEN Acer!

  2. ACER TRAVEL LEED

    Het systemboard van mijn 17 maanden oude notebook ACER TRAVELMATE – 4001 WLMI MMN – gaf de geest.
    Mag niet gebeuren in zo’n korte tijd en ik bereidde me voor op een malse reparatierekening, want de garantie was verlopen.
    Waarop ik niét was voorbereid, waren de vier (!) maanden – écht waar! – reparatietijd.

    “Was het wél garantie geweest, hadden ze het in 7 werkdagen gedaan, mevrouw”, was de uitleg van de Media Markt Leeuwarden. “We hebben zelf ook al vaak geklaagd, maar ACER trekt zich er niets van aan”.

    Ik ben van mening dat Media Markt en anderen, de problemen kennende, géén ACER producten mogen verkopen zonder de koper te waarschuwen voor deze misstanden.

    Ik voel me dan ook bedrogen door zowel ACER als de MEDIA MARKT!
    Wees gewaarschuwd!

Reacties zijn gesloten.