Potteke stamp

0
45

Natuurlijk heb je de gewone wedstrijdjes waar je zoveel mogelijk goals probeert te maken, maar daar draait het eigenlijk niet om bij straatvoetbal. De belangrijkste spelvariant is waarschijnlijk deze waar je zo snel mogelijk een bepaald aantal trickpunten moet behalen. Door middel van het combosysteem lukt dit na een tijdje zeer aardig, maar toch is en blijft het vaak pieren naar het scherm om de bomen door het bos te kunnen blijven zien. Door met verschillende spelers een tegenstander voorbij te gaan, zonder de bal te verliezen, wordt jouw puntenreeks vermenigvuldigd als je uiteindelijk op doel schiet.

Balletje hoog houden
Eén van de kenmerken van de Street-reeksen (ook bij NBA) zijn de Gamebreakers, waarmee je je tegenstander kan vernietigen. Als je eenmaal voldoende trickpunten hebt behaald, moet je door een zone op het veld lopen en heb je een beperkte tijd om zoveel mogelijk rivalen te passeren om zo meer punten te scoren. Als je één man voorbijgaat en scoort, krijg jij één goal meer en zij eentje minder. Zo ook bij twee passeerbewegingen, en bij drie en bij een goal is het meteen KO! Op deze manier kan je bijna elke match winnen zonder de opdracht helemaal uit te voeren. Tijdens het gewone spel valt het wel op dat het echter bijzonder moeilijk is om te scoren. Als je bijvoorbeeld alleen voor de keeper komt, mag je het zo goed als vergeten om te scoren, wat toch wel vreemd is in het voetbal.

Fifastreet2_7.jpg

Een nieuwigheid deze keer is dat je de bal omhoog kan houden en zo ook trucjes kan doen. Er is zelfs een aparte spelvariant voor gemaakt waar je bepaalde moves moet uitvoeren zonder ook maar één foutje te maken. Deze spelmodus valt naar mijn mening echter nogal tegen, ook al zijn de bewegingen vaak bijzonder knap uitgevoerd. Naast het straattoernooi zijn er zoals gewoonlijk nog de Snel Spelen en de Vriendschappelijke wedstrijden, die bijna net hetzelfde zijn. Bij de laatstgenoemde kan je gewoon nog zelf bepalen met wie, wat, waar en hoe je wil spelen.

Conclusie
Deze nieuwe FIFA Street 2 biedt wat meer van het goede en overtreft zijn voorganger, maar slechts minimaal. Het is een aangenaam arcade-achtig voetbalspel dat velen cool zullen vinden vanwege de vele tricks, maar dat in feite te veel van hetzelfde biedt.

Officiële site van het spel: http://www.easportsbig.com/games/fifastreet2/index.jsp
Ontwikkelaar: EA Sports Uitgever: Electronic Arts

Adviesprijs
59,99 euro
1
2
3
4
Vorig artikelLucifers of 6 GB?
Volgend artikelWWW