Compromissen sluiten

1
40

GeluidskwaliteitLGS5100_2.jpg
Geluid van dit mobieltje klinkt mooi tot zeer mooi. Wat meteen op zal vallen is dat er standaard een zeer vervelend geluid werd gekozen als je het menu doorloopt. Dit gaat na twee seconden gebruik al irriteren. Gelukkig is dit zeer gemakkelijk uit te zetten door het toetsvolume op nul te zetten. Voor de mensen die wel graag een geluidje horen tijdens het navigeren, jammer maar helaas, we vonden geen enkele niet vervelend klinkende geluidstoon.
Data-overdracht via Bluetooth verloopt merkwaardig traag. We hebben dit enkel kunnen testen met een ander merk van mobieltje dan LG. Het is dus mogelijk dat overdracht met een ander LG toestel wel sneller verloopt. Synchronisatie is dan weer wel van goede kwaliteit en ook bijzonder gemakkelijk. Het is zelfs niet nodig om extra software te installeren. Je sluit gewoon je mobiel via de meegeleverde datakabel aan op je pc en Windows herkent hem onmiddellijk als een verwisselbare harde schijf.
Wens je toch de meegeleverde software te installeren beschik je over volgende programma’s. Met LG Content Bank kan je verschillende ringtonen en eventuele afbeeldingen overzetten. LG PC Sync is, zoals de benaming al doet vermoeden, een programma de je adresboek van je mobiel volledig gaat synchroniseren met je pc. Ten slotte is er ook nog LG Internet Cube. Hiermee kan je het mobieltje omvormen tot een modem. In combinatie met een notebook ben je zo mobiel verbonden met het internet. Dit alles werkt via Bluetooth of met de meegeleverde datakabel, die opvallend snel werkte. Dit hebben we al anders gezien! Internet-verbindingen kunnen worden gelegd met behulp van de ingebouwde gprs klasse 10 voorziening. Maar ook hier ontbreekt een e-mailclient.
De1000 mAh Lithium-Ion batterij houdt het volgens opgave 3 uur uit tijdens gesprekken en tot 200 uur in ruststand. De adviesprijs van de LG S5100 is 299 euro.

Conclusie
Mensen die wel houden van een mooi stukje design en dit verkiezen boven de specificaties gaan met de LG S5100 zeker geen slechte koop doen. Toch moet je een aantal compromissen sluiten als je voor dit mobieltje kiest, waaronder langzame data-overdracht via Bluetooth, een soms traag werkend menu en een beperkte geheugencapaciteit, die je bovendien niet kan uitbreiden. De eenvoudigere LG C1150 biedt verhoudingsgewijze een betere prijskwaliteitverhouding, maar heeft natuurlijk minder mogelijkheden.
Adviesprijs
LG C1150: 115 euro;
LG S5100: 299 euro.
1
2
3
Vorig artikelMeer kleurnuances
Volgend artikelDe familiebanden wat strakker aantrekken

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.