Easy HDD recorder van Packard Bell is probleemgeval

2
577

Negatieve punten
Het toestel ondersteunt geen PDC en kan dus niet reageren op wijzigingen in de uitzenduren van tv-programma’s die je wou opnemen. De ventilator in het toestel is vrij lawaaierig en dat zal alleen maar erger worden naarmate hij verslijt. De recorder heeft ruim twintig seconden nodig om volledig gebruiksklaar te geraken als je hem start en dat is dus veel te lang. Er is maar één tuner en dus kun je ook maar één programma tegelijk opnemen. Geprogrammeerde opnames worden alleen uitgevoerd als de recorder in standby staat en gebeuren dus niet terwijl je naar een dvd of een eerdere hdd-opname aan het kijken bent. Dat is niet erg gebruiksvriendelijk.
Bij SCART-verbindingen wordt er gebruikgemaakt van een statussignaal om de tv automatisch te doen overschakelen naar zijn SCART-ingang. Bij dvd-spelers vinden wij het leuk als dat pas gebeurt bij het effectief afspelen van een schijfje en niet al bij het aanzetten van het toestel. Deze Packard Bell neemt het tv-beeld dus al over bij het aanzetten en dat hadden we dus liever anders gezien, maar dit is zeker geen groot euvel.

 

Packard_Bell_easyhdd_rec.jpg

Als je opnames geprogrammeerd hebt, verschijnt onderaan rechts continu een klokje in beeld om je daaraan te herinneren als je een dvd of een hdd-opname afspeelt. We begrijpen de bedoeling wel, maar dat dat klokje voortdurend in beeld staat vinden we toch erg hinderlijk en we hadden dus graag een optie gehad om dat te kunnen uitzetten. Wellicht kan Packard Bell in een toekomstige firmware-update dat klokje na een minuut of zo bij het afspelen van een dvd of een opname automatisch weghalen.
Onze grootste kritiek is echter dat dit toestel behoorlijk onbetrouwbaar blijkt. We kwamen regelmatig crashes tegen en meestal moest dan de stroomkabel van het toestel uitgetrokken worden om het weer gebruiksklaar te krijgen. Na één zo’n crash bleek de hele programmering plots gewist, maar dat hebben we daarna niet meer aan de hand gehad. We lezen in het gebruikersforum van Packard Bell echter al een paar maanden lang klachten van gebruikers die dus ook dergelijke crashes ondervinden en kennelijk raakt dat dus maar niet opgelost. Dat is geen goed teken.

PackardBl_easyhddrec_vp.jpg

De recorder heeft editeerfuncties aan boord voor opnames op de harde schijf en dat kan desnoods frame per frame. Er zijn geen voorzieningen om een minder goede bron te verbeteren naar een hogere kwaliteit. Onze ouwe Star Trek-band kwam dus met behoud van alle weergavestoringen op de recorder terecht. Behalve video-opnames kun je met deze recorder ook foto’s en muziek opslaan en weergeven.

Conclusie
De Packard Bell Easy HDD recorder zit functioneel prima in elkaar, maar heeft last van hardnekkige bugs waardoor hij vaak crasht en als automatische recorder dus behoorlijk onbetrouwbaar is. Omdat we vaststellen dat Packard Bell deze bugs kennelijk maar niet opgelost krijgt, kunnen we je deze recorder niet echt aanraden.
Adviesprijs
399,99 euro;
Laagste prijs gevonden op internet: 298 euro.
1
2
3
Vorig artikelOor en oog verwend
Volgend artikelBluetooth blijft verbazen

2 REACTIES

  1. Geachte meneer/merouw,
    Zou u mischien een handleiding van mijn DVD speler kunnen sturen? De naam van mijn DVD speler is:Pakard Bell EASY HDD recorder 80.
    De p/n is: C041360000
    De s/n is: 100003366131
    De date code is: 3805

    Met vriendelijke groeten: Z. Ahmadi

Reacties zijn gesloten.