Websites ontwerpen en publiceren met iWeb

0
41

Podcasts verspreiden
Ook ‘podcasten’ is in en ook hier zorgt iWeb voor de nodige hulpmiddelen. Weer nemen we de mediakiezer om podcasts op je webpagina te slepen. Nieuwe afleveringen voeg je in blogvorm toe. Met iWeb stuur je je podcasts naar de iTunes Music Store zodat iedereen je podcasts kan vinden, er een abonnement op kan nemen en ze kan synchroniseren met de iPod.

iWeb_podcasts.jpg

Publiceren van je webstek
Met één muisklik publiceer je je website. In combinatie met je .Mac-account zet iWeb je website online inclusief alle foto’s, podcasts en films. Je hoeft geen moeilijke configuratiestappen te doorlopen. Je site is meteen beschikbaar voor iedereen die hem wenst te bekijken. Vrienden en familie breng je op de hoogte door een mailtje te versturen vanuit iWeb. Heb je geen .Mac-account, dan kan je je website ook publiceren naar een folder, zodat je met behulp van FTP (File Transfer Protocol) de files naar je eigen ruimte op het web kan uploaden.

iWeb_publiceren.jpg

Conclusie
iWeb van Apple is een zeer handige tool voor gebruikers die geen of weinig kennis van html of grafisch ontwerpen hebben. De eenvoud waarmee je het programma kan hanteren is gewoonweg subliem. Je kan snel een mooie website uitbouwen door enkele keren te klikken op de muis en wat standaardteksten aan te passen. Het publiceren gaat ook vanzelf. Wanneer je toch iets meer kaas hebt gegeten van webontwikkeling en je wil dat ietsje meer, dan is iWeb niet zo geschikt. Je kan dan beter werken met bijvoorbeeld het softwarepakket Macromedia Dreamweaver of iets dergelijks.
Adviesprijs
Onderdeel van iLife ’06, dat 79 euro kost
Systeemvereisten
Voor iLife ’06 is het volgende vereist: Mac OS X versie 10.3.9 of versie 10.4.3 of hoger (Mac OS X versie 10.4.4 aanbevolen); een Macintosh computer met een Power PC G4-, Power PC G5- of Intel Core-processor (733 MHz of sneller voor iDVD); 256 MB RAM-geheugen (512 MB aanbevolen); iTunes 6.0.2 en QuickTime 7.0.4 (inbegrepen); een dvd-eenheid voor installatie; 10 GB vrije schijfruimte.
1
2
3
Vorig artikelTelevisie met ingebouwde harde schijf
Volgend artikel42-inch scherm geeft beelden in 3D weer