Geoptimaliseerd voor PAL tv-signaal

3
58

Op de bovenzijde van de tv zitten enkele essentiële bedieningsknoppen voor het geval de afstandsbediening kwijt mocht geraken. Die afstandsbediening is overzichtelijk en ligt goed in de hand. De bovenkant loopt uit in een waaiervorm, waarin zich de navigatiecursor bevindt, samen met de vaakst gebruikte toetsen.
Alle aansluitingen zitten rechts op de achterkant van de tv. Er zijn dus geen aansluitingen op de voor- of zijkanten om snel bijvoorbeeld een camcorder aan te sluiten. Deze tv heeft wel voldoende aansluitingen: tweemaal Scart (met RGB en Component), nog eens een aparte Component in RCA-cinchvorm, S-Video, Composiet Video, audio en HDMI (High Definition Multimedia Interface). De hoofdtelefoonaansluiting zit ook op de achterkant, wat niet echt praktisch is. HDMI maakt het mogelijk om toekomstige dvd-spelers aan te sluiten en zorgt ook voor de automatische down scaling van HD-videosignalen.

SharpLC37P50E.jpg
Sharp Aquos LC-37P50E

Weergave
Het menu is zeer gebruiksvriendelijk en spreekt gelukkig ook Nederlands. Standaard is de tv niet goed afgeregeld, wat vaak het geval is met de fabrieksinstellingen van lcd-tv’s. Je moet dus echt wel de moeite doen om een en ander zelf af te regelen met behulp van een gespecialiseerde dvd met testbeelden (bijvoorbeeld Digital Video Essentials). Daarbij mag je beslist niet vergeten ook de geavanceerde opties te bekijken, want daar kun je de achtergrondverlichting in acht stappen lager zetten en de zwartweergave inschakelen.
Standaard staat de achtergrondverlichting op zijn hoogste stand en is zwart uitgeschakeld, twee instellingen die vooral voor een goede filmweergave nefast zijn. Ook staan de kleuren standaard te verzadigd; we hebben die voor onze test op de laagste stand gezet. Eens goed afgeregeld geven beide Sharp’s een excellent beeld met standaard PAL-materiaal, zowel vanaf de ingebouwde tuner als vanaf een goede dvd-speler die wordt aangesloten op de Component-ingang. De kleuren zijn gestoken en de schaduwen subtiel. Wel is er wat moiré-storing, maar niets om je zorgen over te maken.

Conclusie
Op de Aquos LC-32P50E & LC-26P50E LCD tv’s van Sharp valt er weinig aan te merken, als je tenminste genoegen neemt met het feit dat ze HD-video niet op de volledige resolutie kunnen weergeven. Technisch presteren ze allebei goed, maar het kleinere model biedt gezien zijn erg lage prijs een betere prijskwaliteitverhouding dan het grotere.
Adviesprijs
Sharp Aquos LC-37P50E: 2.299 euro;
Sharp Aquos LC-32P50E: 1.499 euro;
Sharp Aquos LC-26P50E: 1.099 euro.
1
2
Vorig artikelKleine luidspreker met beproefde technologie
Volgend artikelMobiele spraaktoepassingen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Ik heb nu een maand van sharp aquos de lc 26P50E en ben uiterst tevreden, met het uitgezonde signaal door upc (analoog) heb ik perfect beeld. Volgens de verkoper destijds komt dat doordat de uitgezonde signalen precies matchen met de omzetting van de sharp aquos 26P50E i.pv. een mismatch van andere tv´s met hogere resolutie en beeldlijnen waardoor er mogelijk iets minder scherp beeld bij andere tv´s kan ontstaan met analoge uitzendingen.
    van upc. Nogmaals, ik ben uitserst tevreden.

  2. Deze tvs zijn gewoon hd-ready hoor 480,720,1080i wordt allemaal ondersteunt.,er worden wel meer vergissingen hiermee gemaakt .

Reacties zijn gesloten.