Meer moet dat niet zijn

0
47

Boven in het midden van de voorkant van de schermplaat steekt een vast ingebouwde digitale camera met een resolutie van 1,3 megapixels. Deze kun je gebruiken als webcam of om een ruimte te bewaken met behulp van de meegeleverde Asus-videobewakingssoftware. Je kunt er uiteraard ook gewone opnames of foto’s mee maken, maar omdat de lens niet beweegbaar is moet je hiervoor de notebook en het scherm bewegen, wat de opnamemogelijkheden natuurlijk nogal beperkt. Als webcam is de camera echter heel goed bruikbaar. Deze notebook bevat ook een hoogwaardige microfoon die voldoende kwaliteiten biedt voor voicechat en internettelefonie.


In combinatie met de ingebouwde camera kan een videobewakingsprogramma worden gebruikt

Prestaties
Dit was de eerste notebook die we onderwierpen aan de nieuwe Bapco Mobile Mark 2005 synthetische benchmark. Synthetisch betekent dat er wordt getest met echte kantoor- en multimedia-applicaties zoals Microsoft Office en Adobe Photoshop (zie de Bapco-site voor details). Tegenover Sysmark 2004 SE heeft Mobile Mark 2005 het voordeel dat tijdens de test tegelijk de autonomie wordt gemeten. Het programma geeft één cijfer voor prestaties en één voor de autonomie. Bij deze Asus was dat respectievelijk 203 voor prestaties en 162 minuten autonomie bij gewone kantoorapplicaties. Daarnaast zijn er nog testen waarbij de autonomie wordt gemeten terwijl respectievelijk een dvd wordt afgespeeld, tekst wordt gelezen en draadloos wordt gesurft op het internet. We herhalen die cijfers nog een keer in volgorde: 139, 169, en 170 minuten.


Hardwaremonitoringprogramma

1
2
3
Vorig artikelGratis chatten via DECT telefoon
Volgend artikelSchermafdrukken maken en bewerken
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.