Microsoft als garagist

1
25

Terwijl het programma bezig is met het scannen van je systeem, kan je het verloop volgen in een venster. Je pc is intussen niet geblokkeerd, maar vlot werken zit er toch niet meer in. Laat we zeggen dat je je e-mail nog kunt lezen.


Je kunt het verloop volgen in een venster

Op het einde krijg je eerst een bondige samenvatting. Hou er rekening mee dat Norton Antivirus en andere virusscanners vaak geïnfecteerde bestanden in quarantaine zetten en dat die map ook gescand wordt door Windows Live Safety Center zodat het rapport er op het eerste zicht dramatisch kan uitzien! Door te klikken op de verschillende links krijg je dan meer gedetailleerde uitleg.


Eerst een bondige samenvatting van het resultaat

Livesafety_uitleg.jpg
Daarna een meer gedetailleerde uitleg

Conclusie
Op het internet surfen zonder degelijke virusscanner is tegenwoordig even gevaarlijk als benji-springen zonder elastiek. Je kunt je dus afvragen wat dan het nut is van nog maar eens een virusscanner. Anderzijds doet Windows Live Safety Center wel meer dan alleen scannen op virussen. Zo weten we intussen weeral dat het hoog tijd wordt om de harde schijf van deze pc te defragmenteren, dus bedankt Microsoft!

Je komt op de Microsoft-pagina met de knop voor het downloaden van Windows Live Safety Center door te klikken op deze link.

Adviesprijs
Gratis
1
2
Vorig artikelCompacte zwartwitlaserprinters voor persoonlijk en netwerkgebruik
Volgend artikelAcer AT3201W
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.