Draagbare harde schijven anders verpakt

13
170

PC mode
Die eerste mogelijkheid noemt men in de handleiding de pc mode. Je sluit je TV Media Player 3,5" met de meegeleverde USB-kabel aan op je pc, en spontaan wordt het toestel herkend als een externe harde schijf van 160 GB. Via Windows verkenner kan je zo bestanden van en naar de TV Media Player 3,5" kopiëren, speciale software is hier niet voor vereist. Dit is dan ook de normale weg om je foto’s, films en audiobestanden op het toestel te zetten.
De TV Media Player 3,5" ondersteunt AVI (MPEG4), MPG (MPEG1, MPEG2), DAT (VCD), VOB (DVD), WAV, WMA, MP3 en JPG bestanden. Je kunt ook andere types bestanden op die harde schijf kopiëren, zoals PowerPointpresentaties of databanken, maar die kan je dan natuurlijk niet weergeven. Zo gebruik je je mediaspeler als een reusachtige diskette en dat kan ook wel eens handig zijn. De indeling van de schijf in mappen is volledig vrij.
De USB 2.0 aansluiting zorgt voor een snelle verbinding, volgens de handleiding aan een doorvoersnelheid van maximaal 480 Mb/s. In gewone mensentaal hadden we 3 minuten 22 seconden nodig voor het kopiëren van 1,1 GB verdeeld over 330 testbestanden.
Toch een punt van kritiek: in deze stand reageert de TV Media Player 3,5" niet op de afstandsbediening en dus ook niet op de "Power" knop die daarop staat. Er staat geen aan/uit-knop op het toestel zelf, zodat de enige manier om het uit te schakelen, het uittrekken van de stekker is.


Frontaal bekeken

On-The-Go mode
Je kunt de TV Media Player 3,5" ook volledig autonoom gebruiken. In de handleiding wordt dat de OTG mode of voluit de On-The-Go mode. Je kunt de mediaspeler dan bijvoorbeeld op reis gebruiken als USB-host om data te kopiëren van andere USB-apparaten (zoals digitale camera’s, USB-sticks, mp3-spelers en kaartlezers) zonder tussenkomst van een pc.
Zo staat het toch in de handleiding, maar naar ons gevoel is dit eerder een mooie theorie. Eerst en vooral is het toestel vrij omvangrijk en vrij zwaar: inclusief de afstandsbediening, het voedingsblok en de nodige kabels weegt het meer dan anderhalve kilo. Bovendien is en blijft het een echte harde schijf, die steek je toch beter niet zomaar losjes in je vliegtuigkoffer. In de handleiding staat niet voor niets "Waarschuwing: NOOIT het apparaat schudden, laten vallen of tegen het apparaat stoten".
In de OTG mode kan je dus USB-toestellen aansluiten aan de mediaspeler. Dit doe je met de meegeleverde OTG-kabel, in feite een USB-kabeltje van 10 cm met aan de ene kant een mini-USB-plug die in de mediaspeler past, aan de andere zijde een vrouwelijke USB-plug.


De binnenkant wordt overheerst door de harde schijf

Eerst sloten we hierop een digitale camera (Canon PowerShot A60) aan. Na een druk op de knop "Copy" is de enige waarneembare activiteit van de TV Media Player 3,5" af en toe een flits van een verklikkerlichtje waar "HDD" bovenstaat. Er stonden op de camera een honderdtal foto’s, en minutenlang bleef dat lampje af en toe eens flikkeren, daarna bleef het uit. Je hebt er het raden naar of het kopiëren gedaan is.
Vervolgens kan je op je camera zelf het geheugenkaartje leegmaken door foto per foto te wissen, want de TV Media Player 3,5" kan dat niet. Bovendien overvalt je bij dat wissen een onbehaaglijk knagend gevoel omdat je niet 100% zeker weet of de foto’s wel succesvol overgezet zijn. Bij controle achteraf bleek alles gelukkig wel in orde te zijn, alle foto’s stonden keurig in een map Dsk0001.
We probeerden vervolgens het Compact Flash-kaartje rechtstreeks uit te lezen. Je moet dan wel een externe kaartlezer meezeulen, want de TV Media Player 3,5" heeft geen ingebouwd slot. We gebruikten hiervoor twee verschillende kaartlezers van SanDisk, maar het overzetten mislukte: telkens ging het "Error"-lampje knipperen.
Het kopiëren van bestanden vanaf een USB-geheugenstaafje of een USB-mp3-spelertje werkte dan weer wel. Let wel: het is uitsluitend éénrichtingsverkeer, van het staafje naar de TV Media Player 3,5". Omgekeerd zou misschien nog zinvol kunnen zijn, want op een mp3-spelertje van 256 MB passen toch maar met moeite honderd liedjes. Misschien zou het dan leuk zijn om er op reis eens andere liedjes op te zetten, maar dat kan dus niet: alleen van je mp3 speler naar de TV Media Player 3,5".


Aan de achterzijde vind je de aansluitingen

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelCompactcamera doet het draadloos
Volgend artikelInstapmodel in het gamma Phaser kleurenlaserprinters
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

13 REACTIES

  1. ALS je filme van internet copieerd.moet je in de directie op deze player  de filmmapinhoud een mapz ien met de film:VIDEO_TS  om geen problemen te hebben met de subs en het menu voeg je er een map bij en noem die AUDIO_TS
    verder kan hij leeg blijven…Heb je een illigale film,kan het wel eenz voorkomen dat er geen menu en geen te kiezen subtitels bij zitten,maar dat NL subs "ingebakken zijn…
    Daaraan is dan helaas niets te doen en moet je de film afspelen zoals hij gedownload is..Bij legale dvd-filme kan men via de "menu"knop en ook via de kleine ondertitelknop(Afstandsbediening)alles regelen.

  2. Update downloaden en de bijgeleverde handleiding bij de downloads goed lezen. Ondertiteling is dan geen probleem meer.
    Jammer dat dit niet bij de handleiding zit als je ‘em koopt.
     

  3. IK HEB ER EEN GEKOCHT EN HET WERKT BEST GOED. MUZIEK EN FOTO`S GAAT BEST GOED ALLEEN BIJ DE FILMS GAAT DE ONDERTITELING NIET ALTIJD MEE ALS JE DE FILM OP DE HARDE SCHIJF COPIEERD

  4. Ik heb zo\’n 1000 gigabytes aan rmvb-bestanden die ik graag op tv wil zien.Om dit alles eerst om te moeten zetten in een ander formaat lijk me geen optie ( te veel werk en tijd).Nu maar wachten op een apparaat die wel RMVB afspeelt of mijn pc aansluiten op de tv.Nog bedankt voor de reactie

  5. @Anja: Voor foto\’s zou ik je het grotere type (de 3.5 inch) aanraden, en er zeker een S-video kabel bijkopen – tenminste als de tv zo\’n aansluiting heeft. Soms heb je problemen met de kleuren (en geeft S-video alleen zwart-wit), dan kan je de gele composite kabel parallel aansluiten. Experimenteer gerust, er zal niets stuk gaan.
    Het interessante aan het toestel voor slechtzienden is de mogelijkjheid om in te zoomen. Veel hangt ook af van de kwaliteit van de tv. Misschien een tip: ik heb zelf een slechtziende moeder van 82, en kocht haar een plasma tv van 104 cm. Die zijn tegenwoordig niet meer zo duur, die mensen hebben echt geen behoefte meer aan beeld-in-beeld of andere high tech zaken. Maar nu kan ze tenminste terug de onderschriften lezen!

  6. Ik zou dit apparaat willen aanschaffen om foto\’s mee te bekijken op de tv van een ouder iemand die zelf niet scherp meer ziet ( ook al zijn de foto\’s dat wel ) Ik vraag me af of iemand ervaringen heeft met de kwaliteit van foto\’s op tv via dit apparaat ?
    Alvast bedankt voor de reactie(s)

  7. Heb je een externe harde schijf (160 gb) nodig voor het maken van extra backup\’s en wil je af en toe wat media-content op willekeurige tv\’s/monitoren/beamers bekijken, dan is dit prijstechnisch een heel goede oplossing. Vorige week aangeschaft en zeer tevreden (ventilator geeft inderdaad te veel geluid, maar ik heb hem dan ook niet continu aanstaan).

  8. In de gebruiksaanwijzing staat in welke \”speciale\” dir\’s je een playlist moet zetten. Alle muziek bestanden in die playlist kunnen dan worden afgepseeld zonder tussekomst van een TV en/of PC.

    Heb de 250GB en wacht nog op een patch voor de ondertitels (DVD bestanden)

  9. Voor het geld is dit een prima apparaatje: je kunt er ontzettend veel films en muziek op kwijt en het beeld en geluid zijn zeker niet slecht. Bovendien is de speler heel makkelijk aan te sluiten. Echt een aanrader!

  10. Als dit toestel nu ook nog overweg kon met (grote) WinAmp-playlisten, deze kon starten zonder PC of TV, liep ik direct naar de winkel!

  11. Wat ik mis in de tekst i dat DVD\’s niet goed zijn afspelen
    Je kan namelijk nog geen opties kiezen in het menu en soms dan ook geen ondertiteling selecteren ook niet tijdens het afspelen!

Reacties zijn gesloten.