Plof eens 250 GB in je netwerk

7
284

Configuratie
Als je de enige gebruiker in het netwerk bent, kun je met de PX-EH als een netwerkschijf werken zonder dat je iets moet veranderen aan de webconfiguratie. De webinterface heb je nodig om meerdere gebruikers en gebruikersgroepen met eigen rechten te definiëren, om van de PX-EH een tijdserver te maken die zijn tijd zelf van een internettijdserver kan halen en om extra diensten te definiëren zoals ftp.
Je kunt de ingebouwde harde schijf via de webinterface ook volautomatisch laten back-uppen naar een externe USB-schijf. En je kunt een printserver activeren om een op een van de USB-poorten aangesloten printer over het netwerk te delen. Dat werkt uiteraard alleen met printers die niet van het GDI-type zijn.

PX-EH25L.jpg
Plextor PX-EH25L

Praktijk
Als netwerkschijf blijkt deze PX-EH zeer snel te werken, maar als je met meer dan vijf gebruikers tegelijk aan de slag gaat dalen de prestaties natuurlijk. We hebben geprobeerd USB-geheugensticks en een geheugenkaartlezer met smartcards erin in te pluggen in de PX-EH en hij herkende die keurig en we konden via het netwerk aan de opgeslagen data. Keurig! Een korte werksnelheidstest leverde een gemiddelde van bijna 5 MiB/s op.

Plextor_PX-EH250L_web.jpg
Webinterface USB disks toevoegen

Conclusie
Deze Plextor PX-EH25L is wel héél gemakkelijk aan de praat te krijgen en hij staat zowat stijf van de functionaliteit. Om meer te hebben moet je al naar een volwaardige NAS gaan. Wij zijn er in elk geval opgetogen over.
Adviesprijs
399 euro (laagste prijs op internet gevonden: 320 euro)
Systeemvereisten
Ethernet netwerk, eventueel USB-apparaten (printers, opslag, camera’s) die je ook nog wil delen.
1
2
Vorig artikelNieuwe handhelds met nieuw besturingssysteem van Microsoft
Volgend artikelKleine en ultralichte headset

7 REACTIES

  1. Als je je wachtwoord vergeten bent dan staat er in de handleiding een procedure om die opnieuw in de fabrieksinstellingen te zetten. Als je de handleiding niet meer hebt, dan is er een probleem, want ik vind die al evenmin op de website van Plextor. Slordig van hen. Maar ik neem aan dat als je een mailtje stuurt naar de supportafdeling dat ze je die dan wel zullen mailen.

  2. HELP!
    Hoe krijg ik mijn USB-harddisk weer terug geformatteerd naar FAT/NTFS of anders, indien deze in het Plextor-formaat geformatteerd is door de PX-EH.

  3. Misschien is het onduidelijk geformuleerd, maar de passage over het vaste ip-adres heeft betrekking op de initiële installatie van het apparaat. Uiteraard kan men daarna naar keuze een vast of een dhcp-adres instellen voor de NAS.

  4. Volgens de documentatie: Wanneer er een DHCP-server in het netwerk aanwezig is, moet er geen IP-adres voor de NAS worden ingesteld.
    Het is wel degelijk mogelijk om een vast IP-adres in te stellen. Je hebt dus geen DHCP server nodig.

  5. Johan, is het echt niet mogelijk om via statische IP-adressen te werken met dit toestel? Heb je wel degelijk een DHCP-Server nodig?

    Mvg,
    Peter Vervaene.

Reacties zijn gesloten.