Grote collectie sharewaregames

1
193

Reclame
De meeste games op deze cd’s zijn demo’s die maar een paar levels lang zijn waardoor je niet al te veel genot hebt van een spel. Sommige spelletjes kan je maar een beperkt aantal dagen spelen, want je moet je eerst registreren voordat je ze langer kan spelen. Bij die registratie moet je je e-mailadres opgeven waardoor er waarschijnlijk wat spam in je on line brievenbus valt.
Ook komt er bij deze demo’s regelmatig een bericht over heel je scherm waarin je gemeld wordt dat je de volledige versie kan kopen voor (bijvoorbeeld) 17.99 dollar. Sommige installaties lopen dan weer vast of starten gewoon niet op!


Reclame tijdens het spelen

Downloaden
In het hoofdscherm vind je ook een link om nieuwe shareware-games te downloaden, maar voor je dit kan doen moet je eerst je naam, woonplaats en e-mailadres invullen waardoor je waarschijnlijk een hoop reclame in je bus krijgt (een onbestaand adres kan je hiervoor behoeden). Nadat je dit gedaan hebt, heb je de keuze uit een lijst beschikbare spelletjes die je kan downloaden. Die spelletjes worden automatisch in de juiste categorie geplaatst in het hoofdscherm. Erg handig dus!


Zeeslag tegen de computer

Grafisch zijn de meeste spelletjes geen hoogvliegers, ook al staat er in de korte beschrijving bij de meeste spelletjes: mooie grafische vormgeving. Dat is dus bij de meeste niet het geval.

Conclusie
Zoals je wellicht al begrepen hebt, ben ik niet echt een fan van de XP-spelletjes. Ik vraag me af waarom je ervoor zou betalen als er wel meer dan duizenden internetsites bestaan waar je betere en langer durende sharewarespelletjes kan spelen, die dan ook nog niets kosten. Misschien is XP Spelletjes Megapack een vervanger voor mensen die nog een tragere internetverbinding hebben zodat het te lang duurt om ze te downloaden.
Adviesprijs
14,95 euro
Systeemvereisten
Pentium II 450 MHz , 128 MB RAM, Microsoft Windows 98 SE/Me/XP, 100 MB vrije ruimte op harde schijf, 16-bits grafische kaart (65 000 kleuren) en 800×600 resolutie, andere: 4 x CD-romspeler, 16-bits geluidskaart hardware compatibel met DirectX 8 of hoger; om het programma automatisch te kunnen bijwerken, is een internet-verbinding vereist (bij voorkeur een breedbandverbinding).
1
2
Vorig artikelNieuwe camera’s in de LUMIX-reeks
Volgend artikelMicrosoft strijdt tegen illegale software

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.