Alleskunnertje voor klein netwerk

5
42

Behalve de ingebouwde harde schijf kun je met de DS-101 ook via USB aangesloten opslagvolumes ter beschikking stellen en hij kan ook dienen als printerserver als je een USB-printer aansluit. Dat moet dan wel een printer zijn die niet van het GDI-type is. In de snelle-installatiegids staat een lijst van USB-toestellen (zowel printers als opslagmedia) die met succes werken via de DS-101.

Synology-DS101_web2.jpg
USB disk manager webinterface

Op de website van Synology stond een firmware-update voor de DS-101 en toen we die gedownload en geïnstalleerd hadden, bood hij zijn diensten als ftp-server en als webserver aan – al stond dat laatste standaard wel uitgeschakeld.

Synology-DS101_stdshares.jpg
Standaardshares zichtbaar vanuit Windowsw

We hebben overigens geprobeerd USB-geheugensticks en een memorycardlezer met smartcards erin in te pluggen in de DS-101 en hij herkende die keurig en we konden via het netwerk aan de opgeslagen data. Zo moet dat!

Conclusie
Wij hadden de Synology DS-101 in een ommezientje aan het werken. Een kind kan bij wijze van spreken de was doen. Een héél leuke oplossing en het staat bol van de functionaliteit.
Adviesprijs
Gebundeld met 160 GB 7200RPM HDD: 357,- euro; Zonder harde schijf: 265,- euro.
Systeemvereisten
Ethernet netwerk, eventueel USB-apparaten (printers, opslag, camera’s) die je ook nog wil delen.
1
2
3
Vorig artikelEasy Computing gaat samenwerken met Franse uitgever EMME
Volgend artikelGoedkoopste laserprinter in het gamma

5 REACTIES

  1. Goededag

    ik heb sindskort ook synology diskstation 106e 750gb maar als ik er bestanden naar toe ga kopieeren dan word alles omgezet in hoofdletters en dat is eigenlijk niet de bedoeling, heb jij dit probleem ook gehad dan hoor ik graag een reaktie

  2. Ik heb dit apparaat ook, alles werkt, maar gezien de uiterst summiere omschrijving (waarvoor moeten die aluminium stripjes geplakt worden nadat een HD is geplaatst?? Zal wel dom zijn, maar ik weet het niet en het staat ook nergens), heb ik geen idee hoe ik het ding zo moet instellen dat ik via internet zelf er toegang op krijg van waar ook ter wereld. Daarover staat eigenlijk alleen maar dat het kan, maar nergens HOE het moet…..zal wel weer stom van mij zijn, maar als relatieve leek word je gek van dit soort handleidingen, die zijn echt geschreven voor hen die er vaker mee werken.
    Vraag is dus…..kan iemand mij op een simpele maar gedetailleerde manier uitleggen hoe ik het voor elkaar krijg het apparaat van buiten mijn netwerk te bereiken…..
    Alvast bedankt
    gr
    Ron
    horsepower@planet.nl

  3. Weet iemand ook of je de schijf kunt partitioneren of dat je er een gepartitioneerde schijf in kunt plaatsen.

  4. Uitstekend toestelletje. Standalone FTP en web-server bij mij. Werkt als een tierelier ! FTP zou veiliger kunnen…

Reacties zijn gesloten.