Documenten converteren naar een PDF- of een SWF-bestand

4
50

Printer
De Engelstalige gebruiksaanwijzing staat op de binnenkant van het cd-hoesje, maar veel gebruiksaanwijzing is hier ook niet nodig. Macromedia Flashpaper 2 is in zowat al jouw programma’s, waarmee je kunt printen, terug te vinden als een extra printer. Wanneer je deze "printer" selecteert en ermee afdrukt, verschijnt een venster met twee knoppen: "Save as Macromedia Flash" en "Save as PDF". Bij de Flash-optie is geen enkele verdere instelling mogelijk, bij de optie PDF kan je nog een paswoord meegeven om een aantal handelingen zoals afdrukken of tekst selecteren te verhinderen.
In de Microsoft Office-programma’s zoals Word en Excel is Macromedia Flashpaper 2 wel meer opvallend, om niet te zeggen opdringerig, aanwezig: naast de reeds vermelde extra printer, krijg je ook nog een nieuwe knoppenbalk met drie knoppen én nog een extra item "FlashPaper" in het Menu. Hier is wel een derde mogelijkheid bijgekomen: "Email PDF", maar in feite doet dat precies hetzelfde als "Convert to PDF", alleen opent het achteraf nog Outlook.

Macromedia_FP2_werk.jpg

Conclusie
Qua eenvoud is Macromedia Flashpaper 2 moeilijk te kloppen, bovendien zijn de resultaten zeer goed. Voor de conversie naar PDF missen we echter enkele vrij essentiële mogelijkheden, zoals de instelling van de compressie en de ermee gepaard gaande kwaliteit. Macromedia Flashpaper 2 kan meerdere bestanden ook niet samenvoegen tot één PDF-document. Onze conclusie is dan ook vrij duidelijk: moet je om één of andere reden absoluut bestanden omzetten naar het SWF-formaat, dan zit je goed met Macromedia Flashpaper 2. Dat je er dan ook nog PDF-documenten mee kunt maken, is leuk meegenomen. Is het alleen maar de bedoeling om PDF-documenten te maken, dan bestaan er andere producten die ofwel veel meer mogelijkheden hebben ofwel stukken goedkoper zijn dan 79 euro!
Adviesprijs
79 euro
Systeemvereisten
IBM pc of 100% compatible, 486 processor (of hoger), Windows 2000, XP, 2003 (NetServer2003)
1
2
Vorig artikelExterne dvd-writer
Volgend artikelLet’s get ready to rumble!
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

4 REACTIES

  1. Het voordeel van een via Flashpaper geconverteerd bestand naar SWF-bestand is dat het SWF-bestand doorgaans sneller in de browser opent dan een vergelijkbaar PDF-bestand. Het nadeel is dat de bestanden groter worden. Een met Adobe Acrobat naar PDF omgezet bestand is wel tot 3 keer kleiner in omvang dan een met Flashpaper naar SWF omgezet bestand. Ik vind de SWF-bestanden echter \”lekkerder\” te lezen.

  2. beste heer

    is het misschien mogelijk om een filmpje van mij te converteren naar een swf bestand ik heb het nodig om mijn homepage klaar te krijgen

    vriendelijke groet dieter klaasen

  3. Kan niet opslaan als PDF, krijg een melding dat ik de permissies niet heb of dat de HD vol is (wat beide niet het geval is)

Reacties zijn gesloten.