Populaire Vlaamse tv-serie in spelformaat

15
310

Boeiend?
Alle missies in dit spel verlopen precies volgens ditzelfde stramien: rondrijden, opdracht via radio, verdachte onderscheppen. Na een paar keer is dit wel erg repetitief. Daar komt nog bij dat wanneer je naast het verdachte voertuig rijdt, je partner zogezegd de banden ervan lek schiet. Je kunt niet eens uitstappen en de daders inrekenen, want een andere patrouille zal zogezegd de arrestatie wel verrichten. Noch van het schieten, noch van de aanhouding krijg je ook maar iets te zien: het gestopte voertuig verdwijnt gewoon.
Op zich is dit eigenlijk al bedroevend weinig inhoud voor een spel, maar het wordt nog erger als je weet dat die achtervolgingen nooit spannend worden. De tegenstanders rijden hiervoor veel te traag en hun Artificiële Intelligentie is bedroevend laag. Zo zetten ze zichzelf vaak klem of rijden hun wagen gewoon in de prak. De hogere moeilijkheidsgraden brengen ook hier geen soelaas, het is altijd en eeuwig hetzelfde. Je hebt overigens nooit het gevoel echt aan het racen te zijn, daarvoor zijn de visuele effecten niet goed genoeg. Verder rijdt er wel erg weinig verkeer rond in Gent. Het is ook jammer dat anderen helemaal niet reageren op je sirene: ze nemen nog even zo vrolijk gewoon hun voorrang of stoppen aan het rode licht vlak voor jouw neus!


Dan maar met de motor!

Lachen geblazen!
De volgende regel op de hoes luidt: “Met grappige commentaar van de acteurs zelf”.
Eén van de redenen waarom veel mensen dit spel zullen kopen is uiteraard de tv-serie. Dit spel heeft dan ook de medewerking van de echte acteurs gekregen. Misschien is dat nog het meest teleurstellende aspect van het hele spel: je krijgt de acteurs nooit te zien, behalve bij het startscherm, en de ingesproken stemmen zijn knullig verwerkt in het spel (te late en soms zelfs verkeerde boodschappen) en zijn dan ook nog eens ontstellend beperkt in aantal. Elke acteur heeft slechts één of twee zinnetjes voor elke situatie – en dat zijn er al niet veel – waardoor dit wel erg repetitief wordt. De humor is dan ook nog van het soort waar je de eerste keer eens flauw mee kunt glimlachen. Zo krijg je na een onzachte aanvaring met een verkeersbord keer op keer te horen: “Dit was dan een verkeersbord, met de nadruk op WAS”. Na tien minuten al gaat je dat echt ergeren en dan kan je het geluid maar beter uitschakelen.


Gent is waarschijnlijk de rustigste stad ter wereld

1
2
3
Vorig artikelOntwerp je droomtuin in een handomdraai
Volgend artikelPodcast 9: test van HP Photosmart R717 digitale camera

15 REACTIES

Reacties zijn gesloten.