Kleintje smartphone

6
58

Camera
Het mobieltje heeft een digitale camera met viermaal digitale zoom van goede kwaliteit waarmee je zowel kan fotograferen als filmen. De foto’s kunnen getrokken worden in drie verschillende resoluties, namelijk 160 x 120, 320 x 240 of 640 x 480 en worden opgeslagen in het JPEG-formaat. Aan de foto’s kunnen enkele leuke effecten toegevoegd worden zoals sepia, "koel" (dit geeft er een blauw tintje aan ), fluorescerend en nog enkele andere. De kwaliteit is voldoende voor uitwisseling met andere mobiele apparaten of om op het web te plaatsen, maar verwacht geen fotokwaliteit.
De videobestanden kun je bewaren in AVI-, MPEG4- of H.263-formaat en in twee verschillende resoluties namelijk 128 x 96 of 176 x 144 (wat overigens zeer klein is). Via ActiveSync kun je deze foto’s of video’s gemakkelijk van je gsm halen en op je pc plaatsen. Je kan natuurlijk ook andersom te werk gaan. Qtek biedt je de mogelijkheid om dit te doen via de meegeleverde USB 2.0 kabel, Bluetooh of IrDA (infrarood).

 
ActiveSync verzorgt uitwisseling gegevens tussen smartphone en Windows-pc

Met de aanwezige Windows Media 9 Series kun je verschillende video- (avi, wmv, asf, …) en geluidsbestanden (mp3, wma, wav, …) afspelen. Dankzij Internet Explorer is het zeer gemakkelijk om naar je favoriete websites te wappen (versie 1.2). Een leuk extraatje is dat een mobiele versie van MSN Messenger standaard wordt meegeleverd.
De Qtek 8020 biedt enkele zeer zakelijk klinkende 40-toon polyfone beltonen. Je kunt naast de standaard WAV- en MIDI-beltonen ook WMA-beltonen instellen. MP3-beltonen daarentegen kunnen niet ingesteld worden.
Tijdens het bellen klinken stemmen helder en duidelijk. Het volume van de luidsprekermodus kan worden aangepast, zodat ook in een ruimte met meer lawaai alles duidelijk hoorbaar is.
Volgens opgave gaat de 970 mAh Li-Ion batterij 250 uur mee in standby en 4 uur in gesprekstijd. De autonomie is daarmee eerder aan de lage kant, maar dat is ‘normaal’ voor een Windows Mobile-gebaseerd mobieltje.

Conclusie
Voor de smartphone-fanaten onder ons is de Qtek 8020 zeker een aanrader. Het mobieltje behoort tot de kleinste smartphones van het moment. Buiten de ongelukkig geplaatste geheugenkaartsleuf, het beperkte interne geheugen, de kleinere numerieke toetsen en de eerder beperkte autonomie heeft dit mobieltje naar onze mening vooral pluspunten. De Qtek 8020 heeft een adviesprijs van 449 euro.
Adviesprijs
449 euro.
1
2
Vorig artikelReal-time converter converteert DV naar AV en omgekeerd
Volgend artikelGroot zoombereik

6 REACTIES

  1. volgens mij maakt het ni et uit wat erin gaat als jij het voormekaar krijgt ergens een 2 gig of 3 gig of nog meer gb kan krijgen doet ie het ook hor

  2. Ook hier werkt het prima, 1 GB kaartje erin, TomTom5 en Benelux plus Major routes of Europe… Heb al menig collega verbaasd…

  3. ik ga um morgen kopen ben helemaal happy laat je weten als ik um heb wat ik er van vind

  4. In het begin van uw recensie geeft u aan dat er maximaal een mini-sd kaartje van 64md kan worden gebruikt, terwijl de telefoon standaard geleverd wordt met een 128mb kaartje. Het toestel is zowieso compatibel tot en met 512mb en volgens mij zelfs nog tot 1gb.

    Mvg een Qtek 8020-eigenaar

Reacties zijn gesloten.