Surroundversterker met netwerkaansluiting

6
42

Draadloos
Receiver en pc hoeven niet in dezelfde kamer opgesteld te staan. Het is mogelijk om de receiver met de pc te verbinden via een lange netwerkkabel, maar optioneel kun je hem ook aansluiten op het draadloze toegangspunt van een WiFi-netwerk. Audio en video die op de pc zijn opgeslagen kunnen dan draadloos naar de versterker worden gestreamed.


VRS-N8100 aansluitingen op de achterkant

De VRS-N8100 ondersteunt verder de gelijktijdige weergave van twee audiobronnen ("single zone dual source"). Dan kan een huisgenoot via de hoofdtelefoon bijvoorbeeld naar het geluid van een gameconsole luisteren, terwijl de luidsprekers muziek of de ingebouwde FM-tuner met RDS-ondersteuning weergeven.
Voor een 6 x 100 watt versterker is de VRS-N8100 erg compact (BxHxD: 440 x 78 x 330 mm). Het apparaat is niet veel groter dan een dvd-speler van normaal formaat. Dit komt omdat de gebruikte Klasse D-versterkertechniek erg weinig koeling vereist. Aan de voorkant zit een groot en helder lcd-scherm met witte karakters waarop alle mededelingen verschijnen in maximaal vier regels van elk twintig tekens. Het display kan tijdens de weergave van muziek of video worden gedimd.

Spelconsole
Aan de voorkant zitten achter een klep diverse audio en video-aansluitingen verborgen om bijvoorbeeld een spelconsole of een videocamera op aan te sluiten. De aansluiting voor een spelconsole is van het plug and play-type. Dit houdt in dat de versterker automatisch het aangeboden geluidssignaal herkent en de eventuele meerkanaalsweergave van een game zonder tussenkomst van de gebruiker correct instelt.
De versterker heeft ook twee PC Card-sleuven waarin een apart verkrijgbare adapter voor populaire types van geheugenkaarten en een draadloze netwerkkaart passen. Foto’s die op een geheugenkaart zijn opgeslagen kunnen op de aangesloten tv worden bekeken.


Kenwood VRS-N8100 afstandsbediening

De meegeleverde afstandsbediening is van het universele type en kan dus ook andere toestellen bedienen. De codes voor het besturen van een Sony PlayStation 2 of een Microsoft XBOX-spelconsole heeft de afstandsbediening standaard al aan boord. Er zitten veel kleine toetsjes op, maar de afstand er tussen is groot genoeg om ze gemakkelijk te kunnen indrukken.

1
2
3
Vorig artikelAlles-in-één oplossing voor fotobewerking
Volgend artikelDe extreemste hd, lcd en pc

6 REACTIES

  1. Als je een Linux alternatief voor dit fraaie apparaat zoekt kom je al gauw terecht bij apparaten als de Kiss DP-558, draaiend op Linux, met ingebouwde HD recorder en DVD player. Mensen met een eigen satelliet antenne kiezen beter voor een satelliet receiver/decoder op Linux (Dreambox comes to mind) waarmee je alles kunt doen waar je zin in hebt.

  2. Allez, wie geeft er hier nu antwoord op die laatste vraag?
    kzou da ook graag weten.

  3. Ja, ik heb ook nooit begrepen waarom dit soort toestellen niet gewoon voorzien worden van een standaard ftp-server zodat iedere pc met eender welk platform er gebruik van kan maken. Maar nee, ze gebruiken een of ander bedrijfseigenprotocol en vereisen dan de installatie van software onder Windows met uitsluiting van al de rest. 🙁

  4. Jammer dat Windows vereist is. Ik hoop dat ze de specs bekend maken en er snel een Linux alternatief komt.

  5. Nee, dat kan niet. Ik begrijp niet hoe je tot die conclusie komt op basis van de artikeltekst…

  6. Beste, Als ik het goed begrijp kan ik dus met dit toestel een videogesprek voeren (cfr. webcam) via mijn TV ? Mits aansluiting van een microfoon op mijn TV?

Reacties zijn gesloten.