Verzameling fotobewerkingsprogramma’s

7
49

PhotoArtist Express
Dit onderdeel is voornamelijk bedoeld voor de verborgen kunstenaar in ieder van ons. Je krijgt houtskool, potloden, aquarel, canvas en dergelijke ter beschikking. Tegenover de vorige versie die we testten zijn ook hier de verschillen niet bijster groot: deze Express-versie heeft één filtertje minder en je kunt de vorm van je penseel niet kiezen (die is hier altijd rond). Het belangrijkste verschil zit hem in het combineren van meerdere filters: de laatste filter legt zich gewoon bovenop de vorige, in de voordien geteste versie kon je ze als het ware mengen. Met een beetje oefening kan je daar gelukkig wel omheen werken.

SC_PM_photoartist.jpg
Kunstenaar aan het werk met PhotoArtist

PhotoArtist werkt ook erg prettig. Bij vele soortgelijke pakketten wordt de filter toegepast op de volledige foto, of je moet eerst een selectie maken. Bij PhotoArtist krijg je een penseel ter beschikking, en je schildert de plaatsen waar de filter moet toegepast worden. De impact van de filter is instelbaar, zodat het net als in de realiteit een verschil uitmaakt of je een plaats één, twee of meerdere keren overschildert. ShortCut heeft deze versie van PhotoArtist gelukkig niet laten inboeten op zijn prestaties: de resultaten behoren zonder meer tot de beste en mogen zich gerust meten met die van gerenommeerde softwarefabrikanten.

SC_PM_photoartist_help.jpg
De Help-functie: filters vergeten in te vullen?

PhotoEffect Express
PhotoEffect Express is een nieuw onderdeel, maar ligt eigenlijk in het een verlengde van PhotoArtist Express. Waar je met PhotoArtist als een kunstenaar naar een "net echt" resultaat werkt, stelt PhotoEffect je "special effects" ter beschikking zoals metaaloppervlak, kleurenlens, gloeien, caleidoscoop. In het totaal krijg je maar liefst 29 filters ter beschikking. De opeenvolgende filters kan je hier wel mengen. Waar je zonet kon lezen dat in PhotoClean zeven filters verdwenen zijn, vind je die hier terug, op een plaats waar ze inderdaad beter thuishoren.

SC_PM_photoeffect.jpg
Spelen met de 29 filters van PhotoEffect

De helpfunctie werkt naar behoren, de handleiding is in orde hoewel de 29 filters nergens besproken worden. Eigenlijk is dat ook niet echt nodig, je kunt het vlugger even uitproberen en het resultaat beoordelen dan een ingewikkelde uitleg lezen. Leg maar eens uit wat je met het wervelwindeffect precies bedoelt!
Waar PhotoArtist je misschien kon verbazen, doet PhotoEffect gewoon op een prettige, eenvoudige manier wat je ervan verwacht.

1
2
3
4
Vorig artikelMaak het beheer van AV-apparaten eenvoudiger
Volgend artikelFamilie Photosmart camera’s breidt uit
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

7 REACTIES

  1. Ga naar de site van Magix ( http://www.trulyphotomagic.com/ ), in het midden zie je staan Downloads. Klik op deze link en je bent in de downloadsectie. Klik nu op het woordje \”Download\” naast het product dat je wilt downloaden, en zet dat ergens op je harde schijf.
    Is het downloaden gedaan, dubbelklik je op dat bestand dat nu op de harde schijf staat – de rest gaat vanzelf.

  2. Ik Zou dit graag willen downloaden maar zou niet weten waar ik het moet doen
    kunt U me misschien helpen?

  3. Waar kun je dit downloaden? En weet iemand ook waar ik Paint Shop pr0 9. kan downloaden mijn oude is verlopen ofso :S

Reacties zijn gesloten.