Feest voor oren en ogen

2
50

Installatie
De installatieprocedure verloopt gebruiksvriendelijk, al hadden wij op onze Windows XP computer op een bepaald ogenblik wel een probleem.


De iPod mag pas worden aangesloten na het starten van de installatieprocedure

Het formatteren, wat verplicht is bij eerste ingebruikname, leek niet te lukken, tot we erachter kwamen dat de installatieprocedure een dialoogvenster had geopend dat niet zichtbaar was op de voorgrond.


De iPod moet voor ingebruikname worden geformatteerd

Omdat het programma op onze reactie bleef wachten, leek het op het eerste zich of de installatieprocedure was vastgelopen. Dit schoonheidsfoutje zou onervaren Windows-gebruikers wel eens op het verkeerde been kunnen zetten.
De iPod Photo ondersteunt handige on-the-go afspeellijsten waaraan je onderweg snel favoriete nummers kunt toevoegen of uit verwijderen door de selectieknop tijdens het selecteren van een nummer korte tijd ingedrukt te houden. De titel van het nummer flikkert even op en is dan aan de lijst toegevoegd. De mogelijkheden om agenda- en adreslijsten te synchroniseren tussen computer en iPod werken helaas alleen op macs, niet op pc’s.

Accessoires
Doordat de iPod zo populair is, kun je er een groot aantal accessoires voor kopen, ook van andere fabrikanten. Op de website van Apple vind je een overzicht. Heel handig lijken ons bijvoorbeeld de apparaatjes van Belkin waarmee je onderweg foto’s en muziek kunt overdragen van digitale fotoapparaten of geheugenkaartjes naar de iPod. De Griffin iTalk maakt van je iPod een voice recorder waarop je honderden uren interviews en voicememo’s kunt opnemen. Nieuw van Apple zelf  is een directe connectie met populaire modellen van digitale camera’s via de optioneel verkrijgbare iPod Camera Connector. Je kunt dan foto’s die je met je camera maakte direct op de iPod veiligstellen en bekijken. De iPod Camera Connector komt in april 2005 op de markt en zal vermoedelijk 29 euro kosten.

Conclusie
De iPod Photo is een volgende logische evolutie van Apple’s populaire iPod-reeks. De toevoeging van fotosynchronisatie is meer dan een gimmick en zal zeker worden geapprecieerd door verwoede digitale fotografen. Bovendien werkt het muziekgedeelte betere dan ooit. De iPod Photo is dan ook een dikke aanrader voor wie het zich kan permitteren.
Adviesprijs
Prijs: 469 euro voor de 60 GB versie, 369 voor de 30 GB versie, telkens zonder iPod Dock, die nog eens 39 euro kost.
Systeemvereisten
Een Mac met een USB 2.0-poort of FireWire, Mac OS X versie 10.2.8, 10.3.4 of hoger en iPhoto 4.0.3 of hoger;
of een pc met een USB 2.0- of FireWire-poort of een USB 2.0- of FireWire-kaart, Windows 2000 (met Service Pack 4 of hoger) of Windows XP Home of Professional (met Service Pack 2 of hoger) en Adobe Photoshop Album 2.0 of Elements 3.0 of hoger.
1
2
3
Vorig artikelZowel videocamera als fotocamera
Volgend artikelWord-macro’s (4): Knop of sneltoets toekennen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Wat is het verschil tussen de 1ste generatie Ipod Photo en de 2de generatie, behalve de verschillende geheugengrootte en de al dan niet bijgeleverde dock?
    Zijn er dus verschillen in afmetingen, technologie, mogelijkheden?
    Met dank!

Reacties zijn gesloten.