Feest voor oren en ogen

2
50

Aansluitingen
Via de meegeleverde iPod Dock-stand kun je de iPod op je tv en versterker aansluiten en dan kun je de foto’s natuurlijk ook op je tv (of projector) weergeven (naar keuze in de beeldverhoudingen 16:9 of 4:3). Handig is dat je de iPod gewoon in die stand klikt. Daarnaast krijg je nog een aparte usb 2.0 kabel waarmee je hem op je pc of mac aansluit. (De FireWire 400 kabel wordt apart verkocht.) De audio- en videokabel zit los in de stand en kan ook rechtstreeks worden aangesloten op de iPod zodat je hem ook op reis kunt meenemen.

Synchroniseren
Het synchroniseren van muziek gebeurt traditiegetrouw met het gratis Apple iTunes, dat nu werd uitgebreid met fotosynchronisatiefuncties. Die werken even gebruiksvriendelijk en automatisch als voor het muziekgedeelte.


iTunes kan voortaan naast muziek ook foto’s synchroniseren

Je kunt een of meerder fotomappen synchroniseren met de iPod en er voor kiezen om de foto’s al dan niet in hun oorspronkelijke formaat op te slaan. De iPod kan op die manier ook dienens als off line-back-up voor je kostbare fotocollectie. Op een mac is de iPod nauw geïntegreerd met de applicatie iPhoto. Op de pc is er ook integratie voorzien met de fotosoftware van Adobe.


Foto’s synchroniseren onder Windows XP

Tijdens het weergeven van foto’s kun je ook muziek spelen (zowel manueel als uit een voorgedefinieerde speellijst), zodat je een soort multimediale diavoorstelling kunt organiseren voor je vrienden of familie. Overigens: de Album Art die je kunt downloaden als je muziek koopt op iTunes wordt op je iPod opgeslagen samen met de muziek en samen weergegeven. Ondersteuning voor lrc-bestanden met songteksten biedt de iPod helaas niet.


Start van de iPod Photo installatie onder Windows XP

1
2
3
Vorig artikelZowel videocamera als fotocamera
Volgend artikelWord-macro’s (4): Knop of sneltoets toekennen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Wat is het verschil tussen de 1ste generatie Ipod Photo en de 2de generatie, behalve de verschillende geheugengrootte en de al dan niet bijgeleverde dock?
    Zijn er dus verschillen in afmetingen, technologie, mogelijkheden?
    Met dank!

Reacties zijn gesloten.