Smartphone met toetsenbordbediening

0
48

SneltoetsenNokia9500_2.jpg
Voor de meest gebruikte opdrachten, bijvoorbeeld het toevoegen van een website aan de favorietenlijst, bestaan sneltoetsen. Je kan natuurlijk ook via het menu werken. De vier ‘soft’-toetsen aan de zijkanten configureren zichzelf voor de populairste opdrachten (venster sluiten, ander venster, adres openen etc.). Een stylus misten we niet echt tijdens het werken met de browser: de toetsen werken even snel, zo niet sneller. Bovendien vergemakkelijken ze natuurlijk het invoeren van informatie, zoals wachtwoorden.
Volgens opgave houdt de 1300 mAh Li-Poly-batterij het vier tot zes uur uit tijdens gesprekken en 200 tot 300 uur in standby. Het gebruik van WiFi vermindert de autonomie echter. Benchmark-cijfers kunnen we niet geven, maar het viel ons wel op dat de 9500 redelijk traag start en ook traag reageert op opdrachten. Dit is in elk geval geen snelheidsmonster. De prijs is ook aan de stevige kant, zeker als je die vergelijkt met de Sony-Ericsson P910i, die voor honderd euro minder ongeveer dezelfde mogelijkheden biedt, maar natuurlijk een veel kleiner toetsenbord heeft.

Conclusie
De Nokia Communicator 9500 is een bijna-notebookvervanger en is ideaal voor wie een voorkeur heeft voor een toetsenbord en een notebookachtige bediening. Het prijskaartje van 799 euro is wel aan de forse kant.
Adviesprijs
799 euro
1
2
Vorig artikelGsm’s met basisfunctionaliteit
Volgend artikelNieuwe Acrobat Reader nu ook in het Nederlands
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.