Draagbaar scherm met ingebouwde dvd-speler

8
139

De PDiX-770 ondersteunt de meest populaire schijfformaten: naast dvd en svcd ook cd, en cd-r/rw met ondersteuning voor mp3. Het toestelletje heeft twee ingebouwde luidsprekers in het schermpaneel en daar vind je ook een paar regelaars voor helderheid en geluidssterkte. De opening van de dvd-speler zit aan de rechterkant van het apparaat als het goed opgesteld staat en die opening is van het brievenbustype, waar je het schijfje gewoon inschuift en de speler zuigt het dan zelf naar binnen.

Yamadapdix770_4.jpg

Er is ook een afstandsbediening en die is vrij klein: zo’n 5,5 cm breed en 14 cm hoog. In die beperkte oppervlakte hebben de ontwerpers toch 4 x 12 klikknoppen weten te persen. Hoewel deze knoppen dus Yamadapdix770_5.jpg vrij klein zijn, is er wel voldoende ruimte tussen, zodat ook mensen met wat dikkere vingers de toetsen probleemloos kunnen bedienen.
Onderaan het toestel is een opening voorzien van schroefdraad (normaal met een viltje afgedekt) waarmee je het geheel 180° draaibaar op een ondergrond zoals een dashboard kunt monteren.

Indrukken
Let bij het afspelen van dvd-films er even op dat de menustructuur van het schijfje niet standaard voor DTS-geluid kiest, want dat kan deze speler niet weergeven. Je moet dus altijd voor Dolby Digital kiezen. Zoiets zal zelden een probleem zijn, omdat Dolby Digital de standaard is voor dvd’s en zelfs bij schijfjes met DTS aan boord Dolby Digital toch doorgaans de standaardkeuze is.
Het 16:9 lcd-scherm geeft een vrij goed beeld, maar de horizontale kijkhoek mocht nog een ietsje groter zijn. Verticaal is de kijkhoek ook al erg klein. Even verschuiven en je ziet al helderheids- en contrastverschillen. Achteraan het toestel zit een uitklapbare poot waarmee je het op een tafel kunt neerzetten, maar je doet dat dan best op een erg lage tafel want het scherm wijst dan standaard zozeer naar boven, dat het op elke normale zetel of stoel niet goed meer zichtbaar is. Eenmaal de juiste weergavehoek gekozen, is het beeld echter prima – zelfs bij breedbeeldfilms die ook op 16:9-schermen zwarte balken onder en boven laten zien. Zelfs van iets grotere afstand (een paar meter) blijven ondertitels probleemloos leesbaar.

Yamadapdix770_6.jpg

Je moet uiteraard niet te veel verwachten van een stel ingebouwde luidsprekers en dat hebben we dan ook niet gedaan. De spraak van films is goed verstaanbaar en daar gaat het om. In dat verband is het wel zo prettig dat de afstandsbediening een volumeregeling heeft en ook een ‘mute’-functie (om het geluid meteen stil te zetten). De beschikbare geluidssterkte is wat ons betreft onvoldoende: wij hadden het volume de hele tijd op maximum staan en dat mocht van ons zelfs nog iets luider.
De accu blijkt van erg goede kwaliteit: eenmaal opgeladen konden wij zelfs iets langer dan de opgegeven 2,5 uur dvd’s afspelen. Het systeem kan erg goed tegen schokken: de filmweergave bleef ongehinderd voortlopen zelfs als we het toestel in onze handen namen en een paar keer heftig schokten. Het ingebouwde toestelmenu heeft overigens een erg mooie grafische achtergrond: donkerblauwe lucht met bliksemschichten. Jammer genoeg praat het toestel geen Nederlands met je, het kent alleen Engels, Frans en Duits.

Conclusie
Als je op verplaatsing graag een dvd-film wil (laten) bekijken, is deze Yamada PDiX-770 zeker geen slechte keus. De beeldkwaliteit is zeker goed genoeg om tot op een meter of twee afstand de ondertitels goed te kunnen lezen en spraak is goed verstaanbaar, al mocht er nog wat meer volume zijn. De grootste pluspunten vinden we de meegeleverde accu die erg lang meegaat en de zeer uitgebreide verzameling aansluitingskabels.
Adviesprijs
425 euro
1
2
Vorig artikelAudiospeler met bluetooth en tweede hoofdtelefoonaansluiting
Volgend artikelCompacte USB-webcam

8 REACTIES

  1. Gebruikers ervaring.
    Begin april heb ik bij RAX in Uden voor 307,- Euro deze speler opgehaald.
    Tijdens onze afgelopen vakantie met de auto naar Portugal hebben wij hem goed kunnen uit testen.
    De speler heb ik aan een van de hoofdsteunen bevestigd. Mijn twee dochters al zittend op de achterbank konden de DVDs goed zien (zelfs overdag). De bediening hadden ze snel door en het “slot in principe” van de speler is ideaal (geen laatjes of klepjes die kunnen af breken).

    Wat echt een voordeel van deze speler is (wist ik niet voordat ik hem kocht) is dat er een FM zendertje inzit. Hiermee is het mogelijk de auto radio (107.50 of 107.90 MHz) hierop af te stemmem en het geluid over de auto luidsprekers te voeren. Geen adapters of kabeltjes nodig dus. (De ingebouwde luidsprekertjes geven onvoldoende geluid als je op de snelweg rijdt).
    Voor mij zelf had ik een DVD met MP3 muziek meegenomen waarop voldoende muziek staat voor een hele vakantie.

    Over het algemeen genomen ben ik zeer tevreden over het apparaat zeker gezien de nette prijs.

  2. Bovenaan links van elk artikel vind je een kadertje \”produktinformatie\”. Daarin vind je de contactgegevens van de invoerder, de website van de producent, en ook de prijs. Voorwaarde is natuurlijk dat die gegevens bij de redactie bekend zijn!

  3. Ja,inderdaad, ik heb ook gezocht naar de prijs . Kan er natuurlijk overheen gekeken hebben.
    Groet,
    bert zuiderveen

  4. Dag srrussel,
    Wij hadden bij onze test geen problemen met de ondertiteling, dus vermoeden we dat er iets mis is met je toestel. Ik kan me niet voorstellen dat er een instelling is waarmee je dit effect voor elkaar zou kunnen krijgen. Ga er gewoon mee terug naar de winkel en demonstreer het probleem. Vraag om een ander toestel, zodat je meteen kunt verifiëren dat het probleem daar niet bestaat.

  5. Ik heb net mijn PDiX-770. Al snel merk ik dat een ondertiteling op verschillende moment slecht over komt door twee soorten storingen: vage letters door trilling en storende lijn door de ondertiteling. De storingen duiken op bij verschillende dvd\’s. Voor de rest ziet de beeld goed uit….. Ligt het aan een instelling of moet ik PDiX-770 terug naar winkel brengen….

Reacties zijn gesloten.