Bloed, zweet en tranen

11
87

Minpunten
Buiten de soms matige grafische kwaliteit, heeft dit verder ongelofelijk toffe spel enkele irritante kleine foutjes. Zo verloopt het vechten vrij onhandig, zeker met vuurwapens. Verder heeft ook de interface enkele zwakke kanten. Net zoals bij de meeste RPG’s, moet je bij een conversatie telkens één van de mogelijke antwoorden kiezen. Het spijtige is dat hiervoor enkel de cijferknoppen van het alfanumerieke klavier gebruikt kunnen worden. Met de muiscursor een antwoord aanduiden of het numerieke klavier gebruiken is er niet bij.


Vechten met de flikken

Iets anders dat opvalt, is hoe donker het hele spel wel is. Toegegeven, het speelt zich geheel ’s nachts af. Als vampier zou je echter wel verwachten een deftig nachtzicht te hebben — niet dus. Ook een zaklamp ontbreekt. Het is bij tijd en wijle echt in het donker op een donkerrood tapijt naar een bruin takje zoeken. Handig is anders, hoewel het zeker bijdraagt tot de duistere sfeer.
Lezers met een gemiddelde PC moeten trouwens oppassen. De systeemvereisten zijn dan misschien niet zo uitzonderlijk, om dit spel vlot te laten laden en zonder schokken te kunnen spelen kun je maar beter over een zware grafische kaart en dito geheugen beschikken. Op een Pentium IV 3.2 GHz met state of the art grafische kaart loopt het spel als een horloge, op een Pentium III 1.7 GHz met huis tuin en keuken grafische kaart neem je er al best een zak chips bij.

Conclusie
Op de verpakking staat onderaan het logo "18+" en ernaast een vuistje. Zonder belerend te willen overkomen geven we je toch de waarschuwing mee: die staan er niet voor niets. Het spel gaat over sex, drugs, geweld, bloed, nog meer bloed en onsmakelijke toestanden zoals het leegsabbelen van ratten. "Vampire: the Masquerade — Bloodlines" is dan ook niet geschikt voor jonge kinderen. Maar zolang je het gewild absurde van die situaties blijft inzien, is het een leuk, boeiend en zelfs humoristisch spel. Je kan de sfeer van het spel opsnuiven op de website van Vampire: the Masquerade — Bloodlines. Een aanrader voor de liefhebbers van het genre.

Fabrikant: Activision
Website: Vampire: the Masquerade — Bloodlines

Systeemvereisten
Pentium III 1.2 GHz of 1.2 GHz Athlon processor (minimaal!); 384 MB RAM-geheugen, 512 MB aanbevolen; 3D hardware accelerator card, 100% DirectX 9.0c compatible, 64MB; Win 98/ME/2000/XP; 3.3 GB vrije ruimte op HD + 1.4 GB voor swap-file; Cd-rom drive 4 speed; 16-bit geluidskaart 100% DirectX 9.0 compatible; DirectX 9.0c geïnstalleerd (meegeleverd).
1
2
3
Vorig artikelNieuwjaarsbrief
Volgend artikelTeam Rainbow deze lente klaar voor nieuwe opdrachten

11 REACTIES

Reacties zijn gesloten.