Eenvoudig en snel foto’s afdrukken

0
34

De meeste digitale foto’s hebben een verhouding 3 x 4, bijvoorbeeld 1200 x 1600 pixels. Stel dat je die wil afdrukken op een A4-tje – dat is 210 x 297 mm of een verhouding van 7 x 10 – dan rijst de vraag hoe PhotoPrint dit oplost. Antwoord: PhotoPrint knipt een deel van het beeld weg. Spijtig genoeg heb je geen enkele inspraak welk deel (boven of onder) er wegvalt: het is altijd gecentreerd, punt.


De oorspronkelijke panoramische foto

Je kunt ook geen panoramische foto’s afdrukken: zelfs al kies je "4 foto’s op een blad" en zet je er alleen de panoramische foto op, dan wordt alleen één vierde van je blad bedrukt. De rest blijft blank en meer dan de helft van je foto ben je kwijt!


De panoramische foto afgedrukt met PhotoPrint

Het verschil tussen de instellingen Plain Paper en Draft bij het printen is niet erg duidelijk: de afdrukken lijken identiek en het printen duurt precies even lang. Net zo min konden we een verschil bemerken tussen de instellingen Mat of Glanzend fotopapier. Niet getreurd: de tip van de dag luidde: "U kunt de laatste printer definities gratis downloaden van onze website: www.trulyphotomagic.com" Misschien zouden nieuwe printerdefinities helpen √ maar op de website was niets te vinden.
Is er dan niets positiefs te vertellen over dit programma? Toch wel: zowel op fotopapier als op gewoon papier oogt het resultaat goed, maar niet uitzonderlijk. Opmerkelijk is wel dat het programma geen gebruik maakt van de instellingen van je printer: of die nu op snelprinten staat (Concept, Draft e.d.) of op hoge kwaliteit (High Quality, Photo e.d. ) maakt niets uit: het programma gebruikt klaarblijkelijk zijn eigen instellingen.
Ook is het één van de weinige programma’s dat er in slaagt om op onze testprinter (een Canon i550) effectief randloze foto’s af te drukken.

Conclusie
Dit programma vertrok van een uitstekend concept: snel en eenvoudig goede foto’s afdrukken. Voor de minste of geringste correctie heb je evenwel toch nog een ander fotobewerkingsprogramma nodig. Maar die kunnen ook allemaal afdrukken en dan heb je PhotoPrint echt niet meer nodig. PhotoPrint werd op de weegschaal gelegd en te licht bevonden.
Adviesprijs
29 euro
Systeemvereisten
Windows 95, 98, 2000, 2003, NT4, ME, XP en hoger In tegenstelling tot de andere programma’s van deze reeks bestaat er (nog) geen Mac-versie van.
1
2
3
Vorig artikelDesktop-pc met Windows XP Media Center Edition 2005
Volgend artikelCompacte digitale audiospeler
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.