DJ Serge op de PS2

4
25

Beperkingen
Ondanks de mogelijkheden zul je ook tegen een hoop beperkingen aanlopen. Hoe vanzelfsprekend de ‘gameplay’ is, des te onbegrijpelijker zijn een aantal beperkingen in het spel. Zo gaat het rippen van een cd bijzonder omslachtig. Je kunt maar acht seconden per sample rippen en je zit altijd vast aan één tot vier hokjes (tijdseenheden). De kans is dus behoorlijk groot dat precies dat gedeelte dat je wilt hebben niet helemaal past. Je hebt dan bijvoorbeeld anderhalf hokje nodig. Je kunt dan nog wel wat met vertragingen en versnellingen werken, maar dat klinkt al vlug te snel of te traag. Honderder procent vrijheid heb je dus niet.

Naar is ook dat je voorzichtig moet zijn welke knoppen je indrukt, want als je per ongeluk op de "crop"-knop drukt, is er geen weg meer terug en mag je opnieuw gaan rippen. Daarnaast moet het rippen van een cd iedere keer opnieuw gebeuren als een liedje geladen wordt wat gebruik maakt van "ripped samples". Als klap op de vuurpijl kun je ook niet eens liedjes in de playlist laden die gebruik maken van deze samples. Ondanks dat het rippen van een cd een leuke optie is, werkt het nog te omslachtig en beperkt om er vaak gebruik van te maken.

Een andere beperking is dat je gedwongen wordt in één stijl te werken. Als je begint moet je een stijl kiezen uit tien aanwezige artiesten. Die stijlen zijn allemaal grofweg onder te verdelen in House, Hip Hop en Trance. Je kunt dus bijvoorbeeld niet een nummer van Snoop Dog remixen met samples afkomstig uit de stijl van Sean Paul. Deze flinke beperking heeft waarschijnlijk eerder met licenties te maken dan met de technische beperkingen van de PS2. Als laatste punt van kritiek wil ik wijzen op de maximale lengte van de muziek. Die verschilt namelijk ook per stijl. Waar de artiest Sean Paul liedjes kan maken van ongeveer twintig minuten, krijgt DJ Marky nog net geen twaalf minuten toegewezen. Terwijl alle studio rasters toch echt 511 hokjes hebben. Uiterst vreemd.

Conclusie
Ondanks mijn scepticisme moet ik toegeven dat ik aangenaam verrast ben door de mogelijkheden en vooral gebruiksvriendelijkheid van MTV Music Generator 3. Graag zou ik zoiets als dit zien op de pc waar dan de beperkingen naar alle waarschijnlijkheid ook veel minder zullen zijn.

Officiële site van het spel: www.codemasters.com/mtvmg3/dutch
Ontwikkelaar: Codemasters

Adviesprijs
44,99 euro
Systeemvereisten
Ook beschikbaar voor XBox
1
2
3
Vorig artikelDiefstalbeveiliging voor notebooks
Volgend artikelReeksje nieuwe notebooks

4 REACTIES

  1. wij zijn al enige tijd op zoek naar deze MTV generator 3. Spijtig genoeg is hij nergens te vinden. Waar is hij de laatste tijd tekoop? Eventueel via internet (wel nederlandtalig).

Reacties zijn gesloten.